Tung förlust på bortaplan

Foto: Daniel Lubner / Retouched Reality

Under lördagseftermiddagen reste ÖSK till Uddevalla för den 17:e omgången av Division 1 Norra Götaland. ÖSK inledde matchen piggt men efter några dåliga minuter i mitten av första halvlek skulle det här bli en jobbig dag för det svartvita laget. Efter 21 minuter tog IK Rössö ledningen och i den 26:e matchminuten stod det 3-0 på resultattavlan. I den andra halvleken försökte ÖSK rycka upp sig men motståndarna kunde istället punktera matchen i den 64:e minuten. En tung eftermiddag på bortaplan och noll poäng hem till Örebro.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Vi börjar den här matchen ganska bra. Efter 15 minuter tappar vi lite. Vi har problem i vårt presspel, framförallt på kanterna och efter en sån situation kommer det första målet. Sen tappar vi fokus och släpper in två raka hörnor, vilket inte är acceptabelt.

– Vi pratar om att komma in med energi i den andra halvleken och spela vårt spel. Vi försöker och rullar boll men vi har svårt att nå den sista tredjedelen. Sen hamnar vi i en situation där de får skjuta tre returer och sedan slå in bollen till 4-0. En väldigt tung förlust. Det finns dock inget annat än att ta nya tag på måndag och jobba stenhårt inför fredagens match.

Nästa match för ÖSK spelas mot toppkonkurrenten Rävåsens IK Karlskoga. Matchen spelas fredag 8 oktober kl. 19:30 på hemmaplan.

Statistik
Resultat: 4-0 (3-0)
Byten ÖSK: In Olivia Puhls - ut Lea Ahl in (45'), in Antonia Jalkinger - ut Agnes Andersson (62'), in Alicia Wood - ut Ebba Lundqvist (62'), in Maja Fredriksson - ut Isabelle Fredriksson (75'), in Ebba Mannfolk - ut Sara Sandberg (75')

Startelva ÖSK
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Ebba Lundqvist - Caroline Zandén - Elin Sjösten
Ida Björnberg - Agnes Andersson - Elsa Pelgander - Anna Meijer - Lea Ahl
Sara Sandberg - Isabelle Fredriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908