Oavgjort mot Sävedalen efter sent baklängesmål

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Dagens första ÖSK-match ägde rum på Grönpepparparken när ÖSK:s damlag tog emot Sävedalens IF. Den första halvleken var jämn och relativt chansfattig. I den andra halvleken tog ÖSK ledningen genom Sara Sandberg som satte dit sitt 21:a mål för säsongen. Ledningen såg länge ut att stå sig hela vägen och ge ÖSK tre viktiga poäng i toppstriden. Men i matchens slutskede kom till sist kvitteringen för bortalaget. Det var en ÖSK-spelare som var sist på bollen och ett självmål noterades i målprotokollet. Matchen slutade 1-1 och lagen får ta med sig varsin poäng från dagens match.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det var en match som vi inleder bra med mycket bollinnehav, framför allt i spelyta ett och två. Men vi har lite svårt att hitta hela vägen fram. Våra anfallare hittar rättvända mittfältare men vi lyckas inte hota framåt mer än ett par gånger. Motståndarlaget förvsrade sig bra och var farliga när vi tappar boll. Den andra halvleken är lik den första, med skillnades att vårat etablerade spel sker lite längre upp i banan. Vi hittar fler bollar ut på kanter där vi kan utmana en-mot-en. Vi kommer med mer fart men är lite för svaga i sista tredjedelen. Ett läge för Sara är tillräckligt och då gör vi 1-0, vilket skapar fler ytor för oss efter det.

– Det är så klart surt att släppa in mål så sent. Det är känslan nu efteråt. Men det är bara att ta nya tag och fokusera på nästa match på lördag. Vi jobbar vidare på detaljerna för att vara redo tills dess.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 2 oktober. Då spelar ÖSK borta mot IK Rössö.

Statistik
Resultat: 1-1 (0-0)
Målskyttar ÖSK: Sara Sandberg (58')
Byten ÖSK: In: Anna Meijer ut - Michaela Törnqvist in (46'), Elin Sjösten ut - Filippa Sätterström Johansson in (46'), Isabelle Fredriksson ut - Antonia Jalkinger in (87'), Maja Fredriksson ut - Olivia Crona in (87').

Startelva ÖSK
1. Rebecka Ayranci-Dahlberg
2. Ebba Lundqvist - 16. Caroline Zandén (K) - 3. Elin Sjösten
23. Maja Fredriksson - 11. Anna Meijer - 5. Elsa Pelgander - 6. Agnes Andersson - 21. Ida Björnberg
9. Sara Sandberg - 10. Isabelle Fredriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908