Viktig bortaseger mot Gauthiod

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Lördagens eftermiddagsmatch mellan ÖSK och IK Gauthiod blev en härlig dag för de svartvita. Efter en stark inledning på matchen dröjde det inte längre än 18 minuter innan Agnes Andersson hittade nätet. Bara några minuter senare kunde även Isabelle Fredriksson skrivas in i målprotokollet när hon vackert smekte in en vänster i bortre burgavel. Andra halvlek fortsatte i samma stil ända till slutskedet då hemmalaget försökte vända matchen. Motståndarna fick in en reducering med 10 minuter kvar att spela men ÖSK kunde punktera matchen på tillägstid genom Ebba Mannfolk. 1-3 på resultattavlan och tre poäng hem till Örebro.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det var en match som spelades på en tung och blöt plan. Vi inleder fantastiskt bra och spelar precis som vi vill. En klar dominans de första 20 minuterna och ledning med 2-0. I andra halvlek fortsätter vi på samma sätt och första 10 minuterna är jättebra med samma matchbild som i första halvlek. Vi har kontroll på matchen och fortsätter skapa chanser, vi har bland annat en boll i ribban. Vi är lite stressade mot slutet av matchen och släpper in en reducering via en långboll. Vi försvarar oss bra efter det och får en kontring där vi kan avgöra matchen.

– Allt som allt är jag jättenöjd med insatsen och dagens prestation. Nu tar vi två lediga dagar och sedan blickar vi framåt mot derbyt mot Rynninge på fredag.

Nästa match för ÖSK spelas fredag 17 september hemma på Grönpepparparkens IP mot Rynninge IK.

Statistik
Resultat: 1-3 (0-2)
Målskyttar ÖSK: Agnes Andersson (18'), Isabelle Fredriksson (24'), Ebba Mannfolk (90+3')
Byten ÖSK: Lea Ahl ut - Alicia Wood in (50'), Olivia Puhls ut - Maja Fredriksson in (71'), Elsa Pelgander ut - Michaela Törnquist in (71'), Ebba Lundqvist ut - Ebba Mannfolk in (71'), Isabelle Fredriksson ut - Ida Zetterman in (85').

Startelva ÖSK
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Elin Sjösten - Caroline Zandén - Ebba Lundqvist
Olivia Puhls - Agnes Andersson - Elsa Pelgander - Anna Meijer - Lea Ahl
Sara Sandberg - Isabelle Fredriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908