Säsongens andra förlust efter sent avgörande

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Säsongens andra förlust i division 1 Norra Götaland är ett faktum efter att motståndaren avgjorde i matchminut 90. ÖSK hade en tung start på matchen då Torsby tog ledningen med 2-0 efter endast 20 minuter. Bortalaget studsade dock tillbaka fem minuter senare när reduceringen kom. Därefter dröjde det till 86:e minuten innan ÖSK även kunde kvittera. Men det skulle inte räcka till några poäng då hemmalaget fick in en boll i slutskedet.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det började bra för oss och vi etablerade spel på motstånarens planhalva. Vi satt press direkt och det kändes som att det skulle bli en bra match. Men sen släpper vi in ett mål efter en kvart och efter ytterligare fyra minuter står det 2-0. Vi hängde inte riktigt med i våra försvarsdelar, började förlora många dueller och vann inga andrabollar. Vi kommer dock tillbaka och har mer kontroll men vi är lite stressade och slår slarviga passningar. Vi hade också lite svårt med vårt presspel resten av första halvlek och motståndarna hittade igenom oss ganska enkelt.

– I andra halvlek kommer vi ut med ny energi och inleder återigen på ett bra sätt. Sen känns det som att stressen tar över och vi gör det inte enkelt för oss själva. Slarviga passningar och vi hamnar i deras spel och börjar lyfta långt vilket skapar dueller där Torsby är ganska så starka. Vi lyckas tillslut skapa chanser framåt och Sandberg gör sitt andra mål. Men tyvärr släpper vi sedan in ett på matchens sista spark efter en hörna.

– I stort gör vi inte en bra match och det är en tung förlust för oss. Men det finns inget annat än att ta nya tag redan på tisdag och börja jobba inför matchen mot Ljungskile.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 4 september då Ljungskile SK besöker Grönpepparparkens IP.

Statistik
Resultat: 3-2 (2-1)
Målskyttar ÖSK: Sara Sandberg (24', 86')
Byten ÖSK: Björnberg ut – Puhls in (38'), Lundqvist ut – Göthberg in (60'), I. Fredriksson ut – Crona in (80'), Andersson ut – M. Fredriksson in (80'), Puhls ut – Gerdtsson in (80'),

Startelva ÖSK
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Elin Sjösten - Caroline Zandén (K) - Ebba Lundqvist
Ida Björnberg - Agnes Andersson - Anna Meijer - Antonia Jalkinger - Elsa Pelgander
Sara Sandberg - Isabelle Fredriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908