ÖSK-förlust på Friends Arena

I den sjuttonde omgången av Allsvenskan väntade för ÖSK en tuff lördagsmatch mot AIK på Friends Arena. Hemmalaget tog ledningen genom ett nickmål av Milosevic och ledningen utökades när Moro oturligt skarvade en hörnretur in i eget mål. I andra halvlek skapade ÖSK några lägen, men saknade tillräcklig kvalitet för att få in ett reduceringsmål. AIK vann matchen med 2-0.

Till följd av utvisningen senast mot Sirius var Skovgaard avstängd, med följd av att Gazimba placerade Hjertstrand centralt i ÖSK-backlinjen tillsammans med Moro. På mitten var Walker tillbaka från skada och i anfallet tog Broberg plats från start för första gången under 2021.

AIK inledde matchen piggt. Redan i den första spelminuten tryckte Ring framåt i en kraftfull löpning. Moro fällde AIK-spelaren och tilldelades ett gult kort. Några minuter senare fick Stefanelli bollen efter ett misslyckat uppspel. Han såg att Allain stod en bit ut och drog iväg en chipp som den franske målvakten inte nådde, men kunde se passera strax utanför stolpen. I den 17:e minuten fick hemmalaget en hörna från vänster. Larsson skickade in bollen och i boxen mötte Milosevic med skallen. Nicken gick utom räckhåll för Allain och det var 1-0 för AIK.

ÖSK rullade en del boll på AIK:s planhalva men det närmaste en målchans laget kom var när en felvänd Broberg fick bollen lite för långt ifrån sig i straffområdet. I den 30:e minuten tilldelades AIK en ny hörna efter en flygande kontring som Elbouzedi avslutade med skott i ribban. Larsson prickade på nytt en mittbacks huvud, denna gång Papagiannopoulos. Nicken gick i stolpen, men returen studsade på Moros ben och in i mål bakom en ställd Allain. 2-0 till AIK. Hemmalaget fortsatte ösa på och var två gånger på kort tid nära ett tredje mål men Allain dubbelräddade. Ledningen stannade vid två mål i halvtid.

Drygt fem minuter in på andra halvlek kom ÖSK:s första avslut på mål. De svartvita fick frispark på offensiv planhalva och Collander tryckte iväg ett pressat skott som Nordfeldt kunde rädda. Strax därefter nådde Collander högst på ett inlägg från vänster men nicken gick tätt utanför.

AIK fick fler och fler tillfällen att kontra mot ett utdraget ÖSK-lag, men Moro visade prov på fin spelförståelse och bröt flertalet framstötar. Gazimba utnyttjade samtliga fem byten i jakt på en reducering. ÖSK fick till lite mer etablerat spel på offensiv planhalva, men AIK stod för en solid defensiv insats och de svartvita anfallsförsöken strandade oftast utanför straffområdet. Fler mål än de som gjordes i den första halvleken rymde inte matchen. AIK vann med 2-0.

Nästa match för ÖSK är mot Sandvikens IF på bortaplan på onsdag den 1 september. Matchen, med en biljett till Svenska cupens gruppspel i potten, börjar kl. 18:30.

Resultat: 2-0 (2-0)
Mål: Milosevic, Moro (självmål)
Varningar: Moro, Walker, Larsson
Hörnor: 8-4
Byten AIK: Stefanelli ut - Strannegård in (80’), Goitom ut - Radulovic in (88’), Ring ut - Bahoui in (88’), Elbouzedi ut - Ayari in (90’)
Byten ÖSK: Broberg ut - Friday in (59’), Collander ut - Luan in (68’), Gerzic ut - Mehmeti in (68’), Ali ut - Björnquist in (75’), Walker ut - Seger in (75’)
Domare: Kristoffer Karlsson, Niklas Nyberg (ass.), Daniel Yng (ass.) och Tom Ghorbani (fjärde)
Publik: 12727