Derbyseger i dagens första match på Behrn Arena

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

13:00 var det avspark i den första av dagens två ÖSK-matcher på Behrn Arena. Damlaget tog emot lokalrivalen IFK Hallsberg i den tionde omgången av Divison 1 Norra Götaland. Matchens första halvlek inledde avvaktande. Inget av lagen ville ge sin motståndare något gratis. Men efter 24 minuter lyckades ÖSK:s Sara Sandberg bryta igenom och sätta dit det svartvita ledningsmålet. Och mer skulle det komma från Sandberg. I den andra halvleken lyckades hon utöka ledningen två gånger om och som tremålsskytt säkrade hon derbysegern för ÖSK. Noterbart är att Ida Björnberg spelade från start i sin ÖSK-debut och stod för en fin insats. Björnberg tilldelades pris som matchens lirare i hemmalaget. Även Elsa Pelgander debuterade idag när hon byttes in i den andra halvleken.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Jag är jättenöjd med insatsen idag och att vi tar tre poäng. Vi gör en stabil match från start. Jämfört med senaste matcherna så hittar vi mer rätt idag, i både uppbyggnadsfasen och i presspelet. Sedan var det en match som vi kontrollerade och var stabila i från första minut. Under en liten del av den första halvleken och även i början av den andra är vi dock lite slarviga och ger Hallsberg chansen att flytta upp och hota på fasta situationer. Men sett överlag så gör vi en bra och stabil insats.

Nästa match för ÖSK är om en vecka, på söndag den 29 augusti. Då väntar Torsby IF på bortaplan.

Statistik
Resultat: 3-0 (1-0)
Målskyttar ÖSK: Sara Sandberg (24', 74', 81')
Byten ÖSK: Andersson ut – Pelgander in (62'), E. Mannfolk ut – Gerdtsson in (62'), Lundqvist ut – Stöckl in (88'), Björnberg ut – Wood in (88'), Sandberg ut - Leander in (90').

Startelva ÖSK
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Ebba Lundqvist - Caroline Zandén (K) - Hanna Göthberg
Ebba Mannfolk - Antonia Jalkinger - Anna Meijer - Agnes Andersson - Ida Björnberg
Sara Sandberg - Isabelle Fredriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908