Vitor Gazimba: "Det kommer kräva mycket av oss"

Foto: MSUN / Mikael Sundberg

Intervju med herrlagets huvudtränare Vitor Gazimba inför måndagens bortamatch mot Varbergs BoIS.

Hur har träningsveckan varit?
Bra. Vi känner oss förberedda. Vi vet att det är en tuff match som väntar oss. Förra året gjorde vi vår kanske sämsta match just borta mot Varberg. De har fortfarande samma spelidé så vi behöver vara väldigt förberedda för vi vet att det kommer bli tufft och att vi vill göra en bra prestation. Det kommer kräva mycket från oss. Att vi vinner mycket dueller och är mer praktiska i vårt spel för att vinna fördelar.

Vad är Varberg för typ av motstånd?
Det är ett lag som inte är helt olikt Mjällby som vi mötte senast. Ett lag som, särskilt på hemmaplan, spelar väldigt direkt och med mycket dueller och kamp. De är ett av lagen i serien med flest dueller. Mycket inlägg och raka inspel mot offensivt straffområde. Vi behöver vara redo för tidiga inlägg och att inspelen kan komma från nästan var som helst på planen. De är ett vertikalt spelande lag och kommer säkert att försöka överbelasta vår backlinje. Så de är ett direkt och aggresivt lag, vilket gör att vi måste vara starka i duellspelet och vinna andrabollar för att kunna etablera vårt eget spel också. De har aggressivitet i både anfall- och försvarsspel och det måste vi ha respekt för. Det är något vi förberett oss för under veckan för att vi ska kunna hantera det på ett bra sätt när matchen blåser igång.

Hur stor var frustrationen efter matchen mot Mjällby över att endast få en poäng?
Extremt stor. Det är något vi ska använda för att ta revansch för mot Varberg. Vi ska dels ta revanch för fjolårets förlust borta mot Varberg men vi ska också ta revansch för matchen mot Mjällby. Vi använder det för att samla kraft och vara laddade inför den här matchen. Det kommer vara en fysisk match som kräver att vi är koncentrerade, aggressiva, vinner andrabollar och jobbar hårt. Dessa delar i spelet blir oerhört viktiga för att vi ska få matchen dit vi vill. Annars kommer vi få det jobbigt.

Vilka delar i det egna spelet vill du ta med från senaste matchen in till matchen mot Varberg?
Framför allt vill jag se mer av det sätt som vi agerade på när vi kom ut i andra halvlek. Den första halvleken var jämn men vi hade kontroll. Även när vi var elva mot elva. Men hur vi kliver ut i andra och tar vara på att vi är en man mer och återerövrar boll efter tapp. Det är 20-25 minuter där vi spelar väldigt väldigt bra. Vi gör mål och vi kör igen och igen. Vi var samspelta, agerade bra som grupp och försökte hela tiden såra dem. Även om vi förlorade bollen och de försökte rensa så var vi där och vann tillbaka den. Vi var så aggressiva och behövde inte den där extra sekunden för att reagera. Så det är väl den aggressiviteten som jag vill att vi tar med oss, för den kommer bli minst lika viktig mot Varberg.

Det är ett antal nyförvärv i truppen nu som väntar på att debutera. Vad kan du säga om dem?
Moro är med i truppen men inte Jiloan tyvärr. Han är väldigt nära att kunna spela men behöver fortfarande några dagar till. Vi har sagt det flera gånger nu att nästa match ska han vara redo men nu indikerar allt på att han ska vara redo att spela nästa vecka mot IK Sirius. Men han är inte redo för den här gången. Moro är tillgänglig och kommer att spela. De två senaste nyförvärven, Friday och Luan, är inte spelklara och får vänta.

Matchen mot Varbergs BoIS sänds på discovery+. Använd denna länk för att skaffa ditt konto och samtidigt stötta ÖSK Fotboll.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908