ÖSK lånar in Richard Friday

ÖSK Fotboll lånar in den nigerianske anfallaren Richard Emeka Friday. 21-åringen tillhör Spartaks Jurmala i Lettlands högstaliga och kommer representera ÖSK under resten av säsongen.

Vi har följt Richard under en period och ser en stor potential. Hans snabbhet kombinerat med förmåga att skapa målchanser för sig själv och andra känns mycket spännande. Hans bästa position är forward men kan även spela som en offensiv yttermittfältare. Det ska bli spännande att följa honom i den svartvita tröjan, säger Axel Kjäll, Fotbollschef i ÖSK Fotboll.

Richard Emeka Friday är född 2000 i Abuja, Nigeria. Säsongen 2019 skrev han ett kontrakt med FK Liepaja i Lettlands högstaliga, Virsliga. Redan den första säsongen slog han igenom när han stod för sex mål och tre framspelningar på 26 spelade ligamatcher. Året därpå stod Friday för ytterligare fina insatser vilket kröntes med ett inhemskt cupguld. I vintras skrev han ett avtal till och med 2023 med Spartaks Jurmala och hittills har det blivit sex mål på 14 matcher. Nu står det klart att ÖSK lånar in Friday inför den allsvenska hösten.

Friday förväntas ansluta till Örebro under närmsta tiden och vi kommer arbeta för att få honom spelklar så snabbt som möjligt.

Richard Emeka Friday
Född: 2000-02-16
Längd: 183 cm
Position: Anfallare / Offensiv yttermittfältare
Tidigare klubbar: FK Liepaja & Spartaks Jurmala

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908