Sent avgörande gav ÖSK tre poäng mot Trollhättan

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

På Behrn Arena tog ÖSK idag emot Trollhättans FK. Lagen möttes i den sista matchen inför uppehållet och när det var dags för Division 1 Norra Götaland att dra igång igen var det returmöte. Den första halvleken var jämn och innehöll ett antal chanser för båda lagen. Men 0-0 var ställningen i paus. Det dröjde till den 70:e minuten innan första målet kom och då var det gästande Trollhättan som tog ledningen. Länge såg det ut att bli ÖSK:s första förlust men i den 87:e minuten kom kvitteringen från Sara Sandberg. Hemmalaget var dock inte nöjda med en poäng och fortsatte trycka på för ett ledningsmål. På övertid fick ÖSK en hörna som Amanda Nordenby var först på och kunde skicka in bollen i mål. Det sena avgörandet gav ÖSK tre poäng och gör att laget nu har sex vinster i lika många matcher.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Vi började inte alls bra. Jag var besviken att se att vi inte har den lagkänslan som vi brukar ha. Sedan tar vi steg i andra halvlek, men vi är fortfarande inte där vi vill vara. Men det är en styrka att kunna vända en sådan här match. Det säger ändå något om oss som lag. Det, tillsammans med att vi tar tre poäng, är vad jag är mest nöjd med idag. Men vi måste jobba vidare för att det ska bli bättre framåt.

– Det känns fantastisk att ha sex vinster på sex matcher. Det kan inte bli bättre. Det är en skön känsla i gruppen efter en seger och det ger oss något att ta med oss till nästa match.

Statistik
Resultat: 2-1 (0-0)
Målskyttar ÖSK: Sara Sandberg (87'), Amanda Nordenby (90')
Byten ÖSK: Michaela Törnquist ut - Amanda Nordenby in (46'), Hanna Göthberg ut - Hester Stöckl in (46'), Agnes Andersson ut - Antonia Jalkinger in (67'), Olivia Puhls ut - Ebba Mannfolk in (80'), Ebba Lundqvist ut - Linnéa Gerdtsson in (80')

Startelva ÖSK
1. Rebecka Ayranci-Dahlberg
2. Ebba Lundqvist - 16. Caroline Zandén (K) - 15. Hanna Göthberg
13. Olivia Puhls - 6. Agnes Andersson - 24. Michaela Törnquist - 11. Anna Meijer - 22. Ebba Öhrlund
9. Sara Sandberg - 10. Isabelle Fredriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908