Mål i första minuten stjälpte ÖSK mot Hammarby

I den elfte omgången av Allsvenskan mötte ÖSK under söndagseftermiddagen Hammarby IF på ett soligt Behrn Arena. Äntligen var publiken tillbaka och de 2512 besökarna fick se en chocköppning med Selmanis 0-1 efter 27 sekunder. I mitten av andra halvlek fastställde Jeahze slutresultatet till 0-2 och Hammarby avgick med segern.

Med avstängningar på Skovgaard och Gerzic liksom Gazimba tvingades ÖSK genomföra ett antal förändringar inför söndagens match mot Hammarby. Laget leddes från bänken av assisterande Paul Olausson och in i startelvan kom Hjertstrand och Collander. Även ordinarie målvakt Allain kom ej till spel och mellan stolparna fick istället Mergim Krasniqi göra allsvensk debut.

Matchen hann knappt blåsas igång innan Hjertstrand slog en slarvig passning rakt i gapet på Fenger centralt på mittfältet. Dansken slog en snabb passning till Accam som tog emot bollen i höjd med straffområdet och släppte vidare till en framrusande Selmani som kyligt placerade in bollen till vänster förbi en utrusande Krasniqi. 0-1 efter 27 sekunder, en mardrömsstart. Redan två minuter senare var bollen i nät igen bakom Krasniqi, men Paulsens nickskarv i mål vinkades bort på grund av offside. Hammarby fortsatte att trycka på och i den 16:e minuten serverades Accam i straffområdet och sköt från snäv vinkel ett farligt avslut mot bortre stolpen men Krasniqi sträckte ut och räddade avslutet till hörna. I den 24:e minuten skapade ÖSK lagets första riktiga målchans. Hümmet slog in ett fint inlägg från höger och centralt i straffområdet slet sig Seger fram hårt uppvaktad och stötte bollen en bit utanför. Hammarby stod för det mesta av bollinnehavet och ÖSK hade svårt att åstadkomma offensivt tryck mot bortamålet. Strax före paus vaskade ÖSK fram en bra chans, Collander tog sig fram på högerkanten och skickade in ett bra inlägg mot Hümmet som hårt uppvaktad dessvärre inte riktigt fick till nicken. 0-1 stod sig där med tills domaren blåste av första halvlek.

ÖSK kom ut piggt i andra halvlek med mer boll på offensiv planhalva och skapade bland annat två tidiga hörnor, dock utan utdelning. I den 56:e minuten fick ÖSK en frispark precis utanför straffområdet. Walker klev fram och fick fin curl på bollen mot första stolpen men målvakt Dovin kastade sig och lyckades få en hand på bollen och försvararna fick undan returen. Otroligt nära kvittering. Med halvtimmen spelad fick Larsson komma in på plan istället för Gall i hopp om ännu mer tryck framåt. I den 69:e minuten var det istället Hammarby som kom farande i en snabb omställning. Inhoppande Amoo släppte ut bollen till vänster i straffområdet och Jeahze tog emot med vänsterfoten och smekte iväg ett löst skott som slank in i bortre krysset via stolpen. Ett lurigt avslut som överlistade Krasniqi, 0-2. Ett tungt mål i en period där ÖSK var rejält på gång i jakten på kvittering. Den sista kvarten spelades av utan några större farligheter och Hammarby avgick med segern.

På presskonferensen inledde gästernas tränare Milos Milojevic med att ge sin syn på matchen. Han var självfallet mycket nöjd med starten och det tidiga målet. Han var lite besviken över att hans lag trots fina chanser inte gjorde fler mål i första halvlek men var nöjd med försvarsspelet. Han var tillfreds med sitt lags inledning i andra halvlek där de stod emot ÖSKs forcering och efter 0-2 kontrollerades matchen hem utan större problem. ÖSK:s assisterande tränare Paul Olausson konstaterade att sett till klara målchanser var det ett rättvist resultat i dagens match. Tungt att ge bort 0-1 direkt vilket satte matchplanen i ett annat perspektiv. Han insåg att det var lite flyt att det bara stod 0-1 i paus trots fina lägen för Hammarby. Hans analys var att största problemet för ÖSK just nu är att det inte skapas de riktigt farliga chanserna i sista tredjedelen. Paul var ändå nöjd med att hålla matchen vid liv och frisparken för Walker kunde gett en annan prägel på avslutningen, efter 0-2 var det tufft och matchen ebbade ut. Med fortsatt jobb tillsammans med Vitor och spelarna kommer laget att utvecklas och ta kliv framåt. Han framhävde avslutningsvis att det var en fantastisk inramning av matchen och trevligt med publik på läktarna igen.

Nästa allsvenska match för ÖSK spelas måndagen den 26 juli kl. 19.00. Då kommer AIK på besök till Behrn Arena.

Resultat: 0-2 (0-1)
Mål: Selmani (1'), Jeahze (69').
Varningar: Almebäck, Sher, Mårtensson, Walker, Wright, Bojanic.
Hörnor: 2-3
Byten ÖSK: Romain Gall ut – Jake Larsson in (62’), Michael Almebäck ut – Niclas Bergmark in (75’), Dennis Collander ut – Erik Björndahl in (75’), Hussein Ali ut – Daniel Björnquist in (83’).
Byten Hammarby IF: Aimar Sher ut – Akinkunmi Amoo in (67’), David Accam ut – Williot Swedberg in (79’), Gustav Ludwigson ut – Vladimir Rodic in (87’), Astrit Selmani ut – Junior Loue in (87’).
Domare: Bojan Pandzic, Daniel Ekman (ass.), Robin Wilde (ass.) och Richard Sundell (fjärde).