Supporterinformation: ÖSK - Hammarby IF

Foto: MSUN / Mikael Sundberg

På söndag är det dags för hemmamatch i Allsvenskan då Hammarby IF kommer på besök. Matchen är inte vilken hemmamatch som helst. Det är den första matchen vi kommer spela inför en större publik på över ett och ett halvt år. ÖSK Fotboll är väldigt glada att äntligen få välkomna er supportrar tillbaka till Behrn Arena. Nedan följer en del praktisk information som kan underlätta för dig som ska gå på matchen.

Svensk Elitfotboll har fått förtroendet att under vissa former släppa in publik på våra arenor, något vi är väldigt tacksamma för. Vi ska naturligtvis tillsammans förvalta förtroendet och framför allt vara rädda om varandra i dessa tider. För att minimera smittspridning är det viktigt att alla bidrager till efterlevnad av de direktiv vi har att förhålla oss till – tänk därför på följande:

 • Gå inte på matchen om du känner dig det minsta förkyld/sjuk.
 • I det fall du insjuknar under pågående match måste du omgående lämna. För att underlätta eventuell smittspårning så måste personalen meddelas om vilken sektion och stol du satt på.
 • Kom i god tid till arenan. Följ arrangörens anvisningar gällande insläpp.
 • Håll ett tydligt avstånd till varandra vid köbildning – social distansering till närmsta person.
 • Värna personalens arbetsmiljö – håll social distansering.
 • Planera eventuella toalett- och kioskbesök på ett sådant sätt att social distansering hålls.
 • Följ och respektera de avspärrningar som finns på arenan.
 • Noggrann handhygien. Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten.
 • Hosta eller nys i armvecket.
 • Undvik handskakningar och omfamningar.
 • Hemgång efter matchslut sker enligt arrangörens anvisningar för att undvika folksamlingar/trängsel.
 • Följ alltid arrangörens anvisningar gällande evenemanget.

Biljetter
Med nuvarande restriktioner och krav på social distansering har ÖSK Fotboll möjlighet att släppa in ca 2500 åskådare till de allsvenska matcherna på Behrn Arena. Du som är medlem, partner eller årskortsinnehavare har fått ett mejl om hur du går tillväga för att köpa biljett.

Entré
Arenan öppnas upp en timme före matchstart. För att undvika köbildning uppmanas alla besökare att komma i god tid inför matchen, dessutom används olika ingångar för olika sektioner. Var uppmärksam på vilken sektion du har din plats och vilken ingång du ska till. Personal vid ingångarna kommer hjälpa till så att du är vid rätt ingång. Det kommer också finnas publikvärdar på läktaren som kan hjälpa dig hitta din plats och besvara eventuella frågor.

Vi uppmanar alla åskådare att hålla avstånd och, i den mån det går, stanna kvar på sin plats under hela besöket. För besökare på Behrn Arena gäller dessa allmänna ordningsregler.

Entré 1: Sektion NA, E & D
Entré 2: Sektion C & B
Entré 3: Sektion A & A1
Entré 4: Sektion Q, R, S & T
Entré 5: Sektion N, N2, O, O2 & P
Entré 6: Sektion K, L, L2, M & M2
Entré 7: Sektion Västra Stå

Kiosker och toaletter
Kiosker kommer att vara öppna under match och finns vid alla sektioner.

För dig som sitter på norra läktaren finns också möjligheten att beställa från kiosken genom appen Happy Order. Då väljer du vad du vill beställa, anger din sektion och sittplats samt betalar i appen. Personal kommer sedan att leverera beställningen till din plats på ett smittsäkert sätt.

Publik hänvisas till de toaletter som finns vid deras läktarsektion. Det är ej tillåtet att använda en annan sektions toalett. Toaletterna städas inför varje match.

Tänk på att hålla avstånd vid eventuella köbildningar vid besök av kiosk eller toalett.

ÖSK Shoppen
Det kommer tyvärr inte finnas någon möjlighet att köpa souvenirer vid arenan denna match. Vi hänvisar er därför till oskshop.se.

Övrigt
Vid eventuella frågor hänvisar vi dig först och främst till Gå på match samt Frågor och svar. Om du fortfarande har frågor vänligen kontakta oss på fotboll@oskfotboll.se.

Varmt välkommen till Behrn Arena på söndag!

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908