Femte raka segern för damlaget

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

ÖSK jagade sin femte raka seger när de idag mötte Trollhättans FK på bortaplan. På förhand var matchen en toppmatch då Trollhättan befann sig på tredje plats och ÖSK på andra plats med två matcher färre spelade än serieledande Rävåsen. Den första halvleken blev mållös men i den andra halvleken dröjde det inte länge förrän nollan spräcktes. Det var Anna Meijer gav ÖSK ledningen med 1-0 i den 47:e minuten. Ställningen stod sig sedan hela vägen ut och blev också slutresultatet. Vinsten innebär att ÖSK åter leder serien och nu kan ta lite välförtjänt semester. Nästa match är returmötet med Trollhättan som spelas den 1 augusti.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Vi inleder ganska tungt. Vi hittar inte riktigt vårt spel när vi har boll och har svårt att hitta lösningar i uppbyggnadsfasen. Vi har inte riktigt hittat rätt i presspelet heller. Vi tappar dueller och hemmalaget har övertaget. De skapar också en eller två målchanser men annars inte mycket farligt. I vätskepausen snackar vi ihop oss och efter det blir vi bättre och bättre. Gör saker enkelt och kommer upp på offensiv tredjedel. Vi kommer inte riktigt till några stora chanser men vi visar att vi hittat tillbaka till där vi vill vara spelmässigt. I pausen snackar vi och fokuserar på att hitta lugn. Vi vet vad vi kan och det vill vi också se på planen. Så vi kommer ut och fortsätter där vi avslutade i första. Tjejerna gör det jättebra och står för en stark prestation i andra halvlek. Vi har stort övertag de första 20 och lyckas göra mål. Vi har också flera andra lägen att göra mål. Sista minnuterna sätter motståndarna press men vi gör det bra och kan till slut ta med tre poäng hem.

– Det känns så klart jätteskönt och bra att avsluta med vinst innan uppehållet. Att ta fem raka vinster är oväntat bra. Hatten av för tjejerna. Jag är jättenöjd, inte bara för att vi tar poäng utan också för att vi är ett lag i allt vi gör. Oavsett om man spelar från start eller hoppar in så gör alla sitt allra bästa och lagkänslan är på hög nivå nu. Så kanske är det lite synd att uppehållet kommer just nu. Men nu tar vi välförtjänt semester och efter uppehållet ska vi fortsätta jobba med det vi byggt upp hittills.

Statistik
Resultat: 0-1 (0-0)
Målskyttar ÖSK: Anna Meijer (47'),
Byten ÖSK: Agnes Andersson ut - Hester Stöckl in (62'), Matilda Wennberg ut - Michaela Törnquist in (65'), Linnéa Gerdtsson ut - Antonia Jalkingen in (89')

Startelva ÖSK
1. Rebecka Ayranci-Dahlberg
3. Elin Sjösten - 16. Caroline Zandén (K) - 2. Ebba Lundqvist
31. Linnéa Gerdtsson - 11. Anna Meijer - 8. Matilda Wennberg - 6. Agnes Andersson - 7. Moa Arlebo
19. Ebba Mannfolk - 10. Isabelle Fredriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908