Ny ÖSK-seger i hemmapremiären

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Efter tre raka bortamatcher var det idag äntligen dags för ÖSK att få spela hemma på Grönpepparparkens IP. Det var ett bra stöd från publiken som mötte spelarna när de klev in på planen för att ta sig an IK Gauthiod. ÖSK-spelarna ville inte vara sämre och inledde matchen starkt och redan efter 10 minuters spel kom matchens första mål. En kort hörna längs med kortlinjen gav Agnes Andersson möjligheten att vända bort sin försvarare och passa till dagens kapten Anna Meijer som stötte in bollen i mål. Bara 8 minuter senare skulle Meijer utöka sin målskörd och rulla in 2-0 efter assist från Cornelia Fernsten. IK Gauthiod reducerade på frispark och ställningen i paus var 2-1. I den andra halvleken kom Cornelia Fernsten in bakom backlinjen och fick ett friläge. En motståndare hann ifatt men rev ner Fernsten. Domaren hade inget annat val än att visa upp det röda kortet och ÖSK fick spela med en man mer de sista 20 minuterna. Antonia Jalkinger utökade sedan ledningen till 3-1 när hon elegant lyfte bollen över målvakten och in i mål. 3-1 blev också slutresultatet och därmed står ÖSK på full pott efter fyra spelade omgångar.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det var en match där vi inte var så bra. Vi hade bra delar av matchen där vi gjorde det vi vill att vi ska göra. Men i jämförelse med hur vi spelat tidigare och hur vi vill spela så var det här nog vår sämsta insats hittills. Men så är det ibland. Vi vinner och tar tre poäng och det är vi såklart nöjda med. Det hade varit bättre att tre poäng och kombinera det med en bra prestation. Men vi tar tre poäng och har en match kvar innan uppehållet. Så vi fokuserar på nästa match och att komma dit och göra vårt bästa för att förhoppningsvis ta tre poäng igen.

– Vi behöver jobba med att bli bättre på att kontrollera tempot i matchen. Jag hade förväntat mig att vi skulle hantera matchen på ett bättre sätt men vi föll in i deras tempo och gjorde det svårt för oss själva.

– Det är något vi sagt från start att vi ser varje match som en final. Vårt mål är alltid att gå för tre poäng. Sedan får vi se hur långt det räcker. Vi tar med oss det som gått bra och får jobba på det som gått mindre bra. Nu går också våra tankar till Cornelia som blev skadad och håller tummarna för att det inte är något allvarligt.

Statistik
Resultat: 3-1 (2-1)
Målskyttar ÖSK: Anna Meijer (10', 18'), Antonia Jalkinger (88')
Byten ÖSK: Agnes Andersson ut - Ebba Mannfolk in (65'), Ebba Lundqvist ut - Linnéa Gerdtsson in (65'), Cornelia Fernsten ut - Emma Pettersson in (72'), Olivia Puhls ut - Antonia Jalkinger in (82'), Michaela Törnquist ut - Elin Sjösten in (82')

Startelva ÖSK
1. Rebecka Ayranci-Dahlberg
26. Hester Stöckl - 24. Michaela Törnquist - 15. Hanna Göthberg
13. Olivia Puhls - 11. Anna Meijer (K) - 2. Ebba Lundqvist - 6. Agnes Andersson - 7. Moa Arlebo
29. Cornelia Fernsten - 10. Isabelle Fredriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908