Förlust i sista matchen inför allsvenska återstarten

Foto: Bildbyrån / Suvad Mrkonjic

I den sista träningsmatchen inför den allsvenska återstarten spelade ÖSK:s herrlag mot Norrköping. Det var ÖSK som inledde piggast och efter bara ett par minuter hade Deniz Hümmet chansen att sätta 1-0. Han fick dock inte till avslutet och en IFK Norrköping-spelare hann stoppa bollen på mållinjen. Hemmalaget kom sedan in i matchen och tog över spelet allt mer. Inga mål under de första 45 minuterna och 0-0 var resultatet i paus. I den andra halvleken fortsatte Norrköpings spelmässiga övertag och i den 50:e minuten kunde Alexander Fransson göra 1-0 med ett välplacerat skott från strax utanför straffområdet. ÖSK:s bästa målchans i andra kom när Erik Björndahl mötte ett inlägg med pannan och nickade bollen i ribban. Närmre än så kom dock inte ÖSK och matchen slutade med förlust. Nästa match för ÖSK:s herrlag är den 5:e juli mot Djurgårdens IF.

Vitor Gazimba, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Norrköping var bättre än oss idag. Vi inleder bra i första och hade en chans där vi borde gjort mål redan efter ett par minuter. Men sedan får vi problem att etablera något anfallsspel. Framför allt i den första halvleken. De pressade högt med ett man-man spel vilket skapade svårigheter för oss. Vi borde ha gett oss själva chansen att hantera och ta oss förbi sådan press på ett bättre sätt. Överlag tycker jag spelarna gjorde en bra insats men vi behöver bli bättre på att hantera den här typen av matchbilder. Defensivt tycker jag att vi stundtals lyckades med vårt höga presspel men ibland blir vår förstapress lite för oorganiserad. Men som sagt, Norrköping är det bättre laget idag.

– Vi tar med oss flera saker idag. Både det vi gjorde bra och det vi behöver förbättra. Vi har fått en tydligare bild av vad vi behöver göra inför matchen mot Djurgården då vi spelar om poäng igen.

Statistik
Resultat: 1-0 (0-0)
Mål: Alexander Fransson (50’)
Byten ÖSK: Deniz Hümmet ut - Erik Björndahl in (55’), Romain Gall ut - Dennis Collander in (55’), Andreas Skovgaard ut - Kevin Wright in (65'), Thomas Juel-Nielsen ut - Niclas Bergmark in (76'), Nordin Gerzic ut - Jake Larsson in (76'), David Seger ut - Taha Ali in (83')

Startelva ÖSK
Bobby Allain
Hussein Ali - Thomas Juel-Nielsen - Andreas Skovgaard - Benjamin Hjertstrand
Nordin Gerzic - Johan Mårtensson - Kevin Walker - David Seger
Deniz Hümmet - Romain Gall

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908