Vitor Gazimba efter matchen mot Häcken

Det blev en lågmäld träningsmatch mot BK Häcken där ÖSK inledde bra och hade ett stort bollinnehav. Det var dåligt med farliga chanser åt något håll och det dröjde till den 73:e matchminuten innan Häcken kunde ta ledningen genom Leo Bengtsson. En typisk träningsmatch där många spelare fick nyttig speltid. Resultatet skrevs till 0-1.

Vitor Gazimba, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det var ett steg framåt i rätt riktning. Vi har haft några bra träningsveckor och idag kunde vi bekräfta att vi gör framsteg. Vi hade det mesta bollinnehavet och kunde kontrollera större delen av matchen. Det är vi väldigt nöjda med.

– Första matchen som huvudtränare kändes naturlig. Det var fint att komma igång med laget. Jag gillar att vi tog matchen på allvar och tävlade från minut ett. Alla fick speltid idag eftersom det var vår första match tillsammans. Det kändes viktigt att kunna ge minuter till allihop. Alla fick chansen att visa vad de går för och gjorde ett bra jobb.

– I stort är jag nöjd med matchen, speciellt med den första halvleken. Vi skapar fler chanser än motståndarna och borde få ett bättre resultat. Men ser man till prestationen så är vi väldigt nöjda med den. Det är bara att fortsätta jobba och fortsätta utvecklas. Även om vi skapar mer chanser än motståndarna så skulle vi kunna skapa ännu fler chanser. Vi lyckades ta oss in på deras planhalva ofta men skulle behöva skapa den där farliga sista passen för att skapa ännu mer problem för dem.

– Vi visade att vi kan ha bollen mer än vad vi har haft tidigare matcher. Vi kunde spendera mer tid på att anfalla än att försvara. Vi pressade bra under större delen av matchen. Bra reaktioner när vi förlorade bollen och vi gav inte motståndarna tid att andas med den. Vi tar med oss det här framåt.

Statistik
Resultat: 0-1 (0-0)
Mål: Leo Bengtsson (73’)
Byten ÖSK: Agon Mehmeti ut - Erik Björndahl in (45’), Bobby Allain ut - Mergim Krasniqi in (58’), Michael Almebäck ut - Thomas Juel-Nielsen in (58’), Hussein Ali ut - Daniel Björnquist in (58’), Nordin Gerzic ut - Kevin Walker in (58’), Johan Mårtensson ut - Alfred Ajdarevic in (67’), Benjamin Hjertstrand ut - Kevin Wright in (77’), Romain Gall ut - Noel Milleskog in (77’), David Seger ut - Anton Ingves in (82’)

Startelva ÖSK
Bobby Allain
Hussein Ali - Michael Almebäck - Andreas Skovgaard - Benjamin Hjertstrand
Nordin Gerzic - Johan Mårtensson - David Seger - Deniz Hümmet
Romain Gall - Agon Mehmeti

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908