Klar derbyseger i seriepremiären

Under lördagen var det dags för en efterlängtad seriepremiär för ÖSK:s damlag. På den andra planhalvan stod Örebrolaget Rynninge IK och det var ett derby på gång. Flertalet supportrar hade samlats i den stekheta solen utanför Grenadjärvallen för att se laget spela och vilken match de fick se.

Redan efter sex minuter fick ÖSK:s Anna Meijer bollen utanför straffområdet och smällde dit ett bra skott med vänsterfoten. Jubel utbrast och säsongens första mål var ett faktum. Endast fyra minuter senare kom dagens andra mål. Isabelle Fredriksson fick på en drömträff inne i straffområdet och bollen gick stolpe in i det bortre krysset. Riktigt snyggt och 0-2 på tavlan. Drömstart för ÖSK som fem minuter senare även sätter 3-0 efter en hörna. Anfallaren Sara Sandberg hade under matchinledningen flertalet bra avslut som Rynninges målvakt gjorde fina räddningar på. Men tillslut skulle även hon få göra ett mål när det dök upp ett friläge. Den här gången var det inga konstigheter. Bollen i mål, 0-4 och spiken i kistan redan efter 26 spelade minuter.

Inför den andra halvleken tvingades Anna Meijer kliva av och Elin Sjösten kom in. ÖSK fortsatte ha kontroll på matchen och skapade bra chanser. I den 59:e minuten fick Olivia Puhls bollen på vänsterkanten och drev inåt i planen. Hon tryckte i väg ett avslut utifrån som gick stenhårt ribba in. Ett av flera extremt snygga mål under dagen. Rynninge kämpade på och fick tillslut ett friläge med bra chans att reducera, men ÖSK:s målvakt Rebecka Ayranci-Dahlberg kom ut snabbt och gjorde en fin räddning. I den 73:e minuten gör Isabelle Fredriksson dagens sista mål när hon nickade in en hörna från nära håll. Hennes tredje för dagen och vi kunde notera ett hattrick. Matchen slutade 0-6 och ÖSK tog tre sköna poäng i årets första seriematch.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det var skönt med vinst men ännu skönare att se vissa delar i spelet som funkar som vi vill. Vi är ett spelande lag som jobbar hårt på träningarna och det syns på planen. Men jag är mest nöjd med nollan och inte sexan. Jag vill hylla alla spelare, det var en laginsats från start till slut. Det var jättekul med publik idag. Det var spännande för laget och man märkte direkt att de var laddade. Supportrarna är mer än välkomna tillbaka när vi spelar igen.

Resultat: 0-6 (0-4)
Mål: Anna Meijer (6’), Isabelle Fredriksson (10’, 21', 73'), Sara Sandberg (26’), Olivia Puhls (59')
Byten ÖSK: Anna Meijer ut - Elin Sjösten in (45’), Agnes Andersson ut - Antonia Jalkinger in (65’), Moa Arlebo ut - Cornelia Fernsten in (65’), Isabelle Fredriksson ut - Linnea Gerndtsson in (73’), Olivia Puhls ut - Ebba Mannfolk in (78')