Uddamålsförlust i Kalmar

I den tredje omgången av Allsvenskan ställdes ÖSK under söndagseftermiddagen mot Kalmar FF på bortaplan. Det var mållöst i paus efter 45 minuter med mestadels försvarsspel för ÖSK. Även den andra halvleken var präglad av mer kamp än skönspel. Med drygt tio minuter kvar satte Kalmars Janssons bollen i nät, ett mål som blev matchens enda. Kalmar vann med 1-0.

En vecka efter den tunga förlusten i Jämtland fick ÖSK chans till revansch i den andra delen av landet. Ny bortamatch alltså, denna gång i Kalmar. Manager Kjäll aviserade två förändringar i startelvan. Hjertstrand och Gerzic fick chansen på bekostnad av Björnquist och Mehmeti.

Matchinledningen var händelsefattig. Hemmalaget i röda tröjor stod för det mesta av bollinnehavet men förmådde inte omsätta passningsspelet i målchanser. ÖSK hade svårt att etablera spel på offensiv planhalva. Första gången det för dagen helt svartklädda ÖSK-laget var framme och hotade hade matchklockan nästan tickat upp till 30 minuter. Collander satte fart framåt mot straffområdet, tog sig förbi försvarare och var sånär att peta bollen även förbi den utrusande Hägg Johansson men Kalmarmålvakten fick upp en arm och stoppade försöket.

Några minuter senare skickade Gall iväg ett aningen lurigt distansskott med studs framför målet, men återigen var Hägg Johansson på rätt plats och parerade. I den 38:e minuten blev Kalmars Berg friställd efter en totalt misslyckad passning av Allain, men fransmannen revanscherade sig och räddade Kalmarspelarens skott. Fler målchanser rymde inte den första halvleken. 0-0 i paus.

Den andra halvleken fortsatte på den inslagna vägen med mycket bollrullande av hemmalaget Kalmar som hade svårt att ta sig igenom mot ett lågt stående ÖSK-försvar. I den 63:e minuten var Sachpekidis nära ett hitta Jansson med ett inlägg men inhopparen kom in i situationen ögonblicket för sent. Några minuter senare fick mittfältaren Romario skottlägen i flera anfall och det sista skottet i en rad av tre strök Allains bortre stolpe.

I den 82:a minuten frispelades Jansson i straffområdet och satte säkert 1-0 i bortre krysset. Manager Kjäll bytte in offensiv kraft i form av Mehmeti och Björndahl i kvitteringsjakten men ÖSK hade fortsatt besvär med att få fast bollen på offensiv planhalva. I den 90:e minuten skickade Jonathan Ring ett giftigt skott strax utanför bortre stolpen. På tilläggstid fick Mehmeti en sällsynt chans i straffområdet efter en frispark och nicktouch från Björndahl. Avslutet var dock tamt och Hägg Johansson räddade enkelt. Fler lägen blev det inte. Kalmar vann matchen med 1-0.

Nästa match för ÖSK spelas på söndag den 2 maj kl. 15. Då kommer IFK Norrköping på besök till Behrn Arena.

Resultat: 1-0 (0-0)
Mål: Jansson (82’)
Varningar: Gustafsson, Gerzic
Hörnor: 2-2
Byten Kalmar FF: Shamoun ut - Jansson in (56’), Sachpekidis ut - Ring in (70’)
Byten ÖSK: Gall ut - Larsson in (64’), Mårtensson ut - Björnquist in (79’), Collander ut - Björndahl in (84’), Ali ut - Mehmeti in (84’)
Domare: Andreas Ekberg, Mehmet Culum (ass.), Stefan Hallberg (ass.) och Adi Aganovic (fjärde)