Axel Kjäll inför morgondagens bortamatch

Axel Kjäll ger sin syn på senaste matchen mot Östersund, att spela mer offensivt och att behöva resa två omgångar i rad.

Tung förlust senast mot Östersund, vad hade du för känslor direkt efter matchen?
– Som efter alla förluster är det en besvikelse såklart. Den här gången blev det en extra stor besvikelse där man nästan skäms lite eftersom resultatet blev som det blev. Det är en prestation som vi inte är nöjda med. Framför allt ett resultat som inte alls känns bra.

Hur har stämningen varit i truppen under veckan?
– Bättre ju längre veckan har gått. En sån här förlust tar lite längre tid att smälta. Det är en match av 30 så det gäller att man inte tar det för tufft, men samtidigt måste man förstå allvaret i det. I början av veckan var det ganska så tyst och låg energi, men det fanns en beslutsamhet att vi skulle göra en bra träningsvecka. Ju längre veckan har gått så har det blivit mer och mer energi in i gruppen och vi har blivit gladare och gladare.

Var det något i förberedelserna som gick snett?
– Jag tror att just 5-0 är sånt som händer ibland. Det kan hända vilket lag som helst. Det är också extremt att vi möter ett lag som skjuter fem skott och gör fem mål. Vi har fler avslut än vad de har och vi har fler hörnor, det är den hårda faktan hur matchen är. Sen när man tittar på delar i vårt spel så är det framför allt i vårt presspel vi inte lyckas. De får komma rättvända mot vår backlinje alldeles för många gånger. Sen saknar vi den där riktiga spetsen för att skapa tillräckligt vassa målchanser.

Några gånger får vi kontringar emot oss där motståndarna är betydligt fler?
– Ja, vi tömmer ytan framför vår backlinje på ett sätt som vi inte vill. Vi har ett väldigt hårt jobbande lag, vi har väldigt lojala spelare, vi har spelare som krigar något enormt och under delar av matchen blir det kanske lite för mycket hjärta och för lite hjärna. Där man helt enkelt springer lite för mycket.

Det pratas en del om att vi spelar för mycket i sidled. Vad behöver vi göra för att få till en bättre offensiv?
– Vi försökte spela ett ganska så rakt anfallsspel. Jag tycker att det var det problemet vi hade, att vi värderade situationerna lite fel och spelade ganska många långa bollar fast vi inte hade någon press på oss. Det handlar väl om att hitta en balans och främst ett djupledsspel när det är läge att spela bollen snabbare framåt. Dessa triggers jobbar vi med såklart.

Hur ser du på att spela två bortamatcher i rad?
– Det är inte så jättevanligt, det som även sticker ut är att det är två ganska långa resor till lite mindre städer. Det som blir speciellt nu är att det blir vår första match på gräs. Det ska bli spännande att se hur vi klarar av det och vad det är för kvalitet på gräsmattan. Sen tror jag att det är ett revanschsuget gäng som ska ut och resa igen. Så jag tror att det kan vara positivt.

– Senaste hemmamatchen hade vi lite supportrar på plats, det är klart att det hade varit fint att ha den stöttningen. Samtidigt hade vi ett gäng som var med och stöttade oss i Östersund vilket var jättehäftigt. Nu ska vi spela på en stängd arena så vi får räkna med att vi ska fixa det här själva.

Vad behöver vi göra för att ta säsongens första trepoängare?
– Om vi sitter ihop mer i försvarsspelet och blir lite mer spetsiga i den sista tredjedelen så har vi jättegoda förutsättningar att vinna matchen.

Jake Larsson var tillbaka senast, vad har vi för status på honom?
– Han är tillgänglig. Jake har varit i full träning under nästan en och en halv vecka nu så han är redo att spela mer än vad han gjorde sist. Sen får vi se om det blir så.

Vad kan supportrarna ta med sig inför matchen?
– Viljan att ge allt för ÖSK finns hos samtliga. Vi ska göra allt vi kan för att göra en bättre prestation än vad vi gjorde sist.

Matchen mot Kalmar FF har avspark söndag 25 april klockan 15:00 och sänds på discovery+. Använd denna länk för att skaffa ditt konto och samtidigt stötta ÖSK Fotboll. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908