Uddamålsförlust mot AIK

Foto: Maja Lindqvist

Efter oavgjort senast mot Malmö FF väntade en ny träningsmatch, den här gången mot AIK. När den första halvleken var slut stod det 1-2 efter att Dennis Collander reducerat precis innan paus. I den andra gjorde ÖSK en bättre prestation och kvitterade till 2-2 genom Deniz Hümmet. Men bortalaget gick segrande från Behrn Arena med 2-3 som slutresultat.

Under fredagseftermiddagen spelade ÖSK träningsmatch hemma mot AIK. Daniel Björnquist, Nordin Gerzic och Agon Mehmeti var nya in i startelvan denna match.

Det blev en rivstart direkt vid första signal och det skapades två halvchanser åt vardera håll. Redan i den sjätte minuten tog gästerna ledningen när Ylätupa fick utrymme till höger och slog ett inlägg till Randulovic som nickskarvade in bollen i bortre delen av målet. 20 minuter senare skadade sig Kevin Wright efter ett hemjobb. Han var tvungen att byta och fick kliva av med en lindad fot. Inte långt efter det skulle ÖSK:s första halvlek på Behrn Arena bli ännu tyngre. För med halvtimmen spelad får AIK en snabb omställning där Stefanelli tar med sig bollen centralt och går på ett avslut strax utanför straffområdet, som placeras till höger om Bobby Allain.

Precis innan domaren Mohammed Al-Hakim ska blåsa för pausvila får Hümmet bollen och slog den bakåt till Mehmeti som spelade vidare till Collander som i sin tur tog skott utifrån och in i bortre delen av målet. Nästan en kopia av det mål han gjorde hemma mot Falkenberg för några veckor sedan.

I den andra halvleken kom ÖSK ut med mer pondus och energi. I minut 59 tar sig Björnquist runt på sin högerkant och slår ett fint inlägg till Hümmet som fick gott om tid att pricknicka in bollen i bortre. 2-2 på tavlan och ÖSK var med igen. Men bara fem minuter senare sker ett bolltapp på högerkanten som resulterar i att Henok Goitom kom fri i djupled och enkelt kan peta bollen förbi utrusande Allain och in i mål. ÖSK gick för ännu en kvittering men skapade inte riktigt det läget som krävdes för att få in en till boll och slutresultatet skrevs till 2-3 idag.

Nästa match för ÖSK spelas på påskafton lördagen den 3 april kl. 14.00. Då gästar Akropolis IF för ett genrep innan den allsvenska premiären.

Statistik
Resultat: 2-3 (1-2)
Mål: Randulovic (6’), Steffaneli (32'), Collander (45'), Hümmet (59'), Goitom (66')
Domare: Mohammed Al-Hakim, Fredrik Klyver (ass.) och Mark Josef (ass.)

Startelva ÖSK
Bobby Allain
Daniel Björnquist – Michael Almebäck – Andreas Skovgaard – Kevin Wright
Dennis Collander – Nordin Gerzic – Kevin Walker – David Seger
Deniz Hümmet – Agon Mehmeti

Startelva AIK
Jakob Haugaard
Yasin Ayari – Robin Tihi – Sotirios Papagiannopoulos – Tom Strannegård
Saku Ylätupa – Bilal Hussein – Ebenezer Ofori – Nabil Bahoui
Bojan Randulovic – Nicolas Stefanelli

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908