Brorsson lämnar ÖSK Fotboll

Foto: Bildbyrån / Maxim Thore

Idag blev det klart att försvararen Arvid Brorsson lämnar ÖSK Fotboll för Örgryte IS. Brorsson, som är fostrad i ÖSK, var under hösten 2020 utlånad till Örgryte och går nu över till Superettan-klubben permanent.

– Arvid är en spelare med stark anknytning till klubben och staden, han har gjort resan från vår akademi upp till A-truppen och har varit en viktig del av laget sen dess. Hans proffsighet och vilja att alltid göra sitt bästa har gjort honom till en mycket uppskattad spelare. I en tuff konkurrenssituation och i den del av karriären som Arvid är i just nu, har vi enats om att detta är en bra lösning för både klubben och honom. Vi önskar Arvid lycka till och riktar ett stort tack för hans tid i ÖSK, säger Axel Kjäll, Manager ÖSK Fotboll.

Arvid Brorsson är en egen produkt som tagit klivet från ÖSK:s akademi upp till A-truppen. Han gjorde allsvensk debut i den svartvita tröjan redan som 18-åring i det allsvenska mötet med GIF Sundsvall den 17 maj 2017. Under hösten 2020 lånades Brorsson ut till just Örgryte IS där han nu fortsätter sin karriär.

– Det är med blandade känslor och vemod i kroppen som jag lämnar ÖSK. Jag har verkligen gett allt under min tid här och ända sedan jag började min resa i akademin har målet varit att spela för laget i mitt hjärta. Jag är väldigt stolt och glad över att jag lyckats med detta men känner också att det är dags för en ny utmaning där jag kan ta nästa kliv. Den här klubben, staden och supportrarna betyder jättemycket för mig och jag är tacksam för alla fina minnen vi har skapat tillsammans. Jag hoppas att vi ses igen i framtiden, säger Arvid Brorsson.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908