1-1 mot Malmö efter Segers tidiga mål

Under söndagen träningsspelade ÖSK på bortaplan mot Malmö FF. I den första av två matcher inledde ÖSK starkt och tog ledningen direkt via Seger. Malmö kvitterade efter en frispark av Toivonen. I andra halvlek missade Hümmet en straff och närmre än så kom inget av lagen ett vinstmål och 1-1 stod sig matchen ut.

En träningsvecka efter segermatchen mot Falkenberg var det under söndagen på nytt dags för matchspel för ÖSK i förberedelserna inför Allsvenskan. För motståndet stod Malmö FF på bortaplan. Lagen hade på förhand kommit överens om att spela två matcher, där denna rapport avhandlar den första.

ÖSK inledde piggt på ett blåsigt Malmö IP. I den fjärde minuten slarvade en Malmöförsvarare och slog en rensning rakt på Seger som tog emot bollen och tryckte till med ett lågt avslut förbi en chanslös Johansson och 0-1. En perfekt start till det för dagen svartklädda ÖSK. I den sjunde minuten sköt Malmös nyförvärv Colak ett skott mot Allain som via touch på försvarare fick en lurig bollbana, men Bobbys reflexer var på hugget och avslutet räddades till slut utan större bekymmer. Malmö tog över initiativet i matchen och började rulla boll och etablera anfallsspel. Med kvarten spelad fick Colak ett nytt bra läge, efter ett inlägg mot boxen slog han till med en välriktad volley och bollen gick i en fin båge och såg ut att dala in i bortre krysset men ribban stod i vägen och räddade ÖSK den gången.

I den 23:e minuten fick Malmö ett frisparksläge cirka tio meter utanför straffområdet. Toivonen klev fram och sköt en lös frispark precis över muren som såg relativt ofarlig ut, men en studs precis innan mållinjen ställde Allain något och bollen slank olyckligt in i mål. 1-1. Malmö fortsatte att trycka på framåt. Berget fick en halvchans från nära håll men den gången var Allain bra på plats och avstyrde ytterligare mål. 1-1 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek inleddes med en fin Malmöchans redan efter dryga minuten. Colak passades fram precis framför mål och avslutade på ett tillslag men Allain klistrade skottet utan retur. I den 49:e minuten tilldelades ÖSK en straff efter hands på en Malmöförsvarare. Hümmet tog hand om straffen och gick för ett högt avslut i mitten av målet men Marco Johansson flaxade till och fick en hand på bollen och fortsatt 1-1. Med timmen spelad dribblade sig Toivonen in i straffområdet och avslutade med en lyftning men bollen hamnade rakt i händerna på Allain. Sista halvtimmen av matchen bjöd på ytterst få farligheter. Malmö förde spelet men ÖSK försvarade sig stabilt hela vägen in och 1-1 blev slutresultatet i dagens första träningsmatch mot Malmö.

Nästa träningsmatch för ÖSK spelas på fredag den 26 mars kl. 14.00. Då kommer AIK på besök till Behrn Arena.

Resultat: 1-1 (1-1)
Mål: Seger 3’, Toivonen 23’.
Varningar: Toivonen, Walker, Ali, Wright
Byten Malmö FF: Antonio Colak ut – Adi Nalic in (83’), Veljko Birmancevic ut - Sören Rieks in (83’), Erdal Rakip ut – Pavle Vagic in (90+3’)
Byten ÖSK: Johan Mårtensson ut - Jake Larsson in (75’), Hussein Ali ut - Daniel Björnquist in (86’),