En förlust och en seger i dubbelmötet mot AIK

I årets tredje träningsmatch ställdes ÖSK mot AIK på Friends Arena.På förhand var det bestämt att lagen skulle mötas i två matcher om á 75 minuter. Den första kampen vann AIK med 3-1, med ÖSK:s tröstmål av Collander. I den andra gav debutanten Taha Ali sig själv och ÖSK en smakstart med ett tidigt ledningsmål. Trots flera fina chanser blev det inga fler mål. ÖSK höll ledningen intakt och vann dagens andra kamp med 0-1.

På söndagen reste ÖSK österut för träningsmatchande mot AIK. I syfte att optimera speltid och belastning för respektive trupp hade klubbarna på förhand kommit överens om ett koncept med två matcher med med 75 minuters spel.

Match 1

Matchen inleddes jämnt. ÖSK skapade tidig chans genom frispark utanför straffområdet som Walker slog en bit över ribban. I den 17:e minuten slog Kahl ett inlägg mot Radulovic som med en välplacerad nick satte 1-0 till AIK. Med tio minuter kvar till paus vann ÖSK bollen högt upp i planen. Den spelades vidare i djupled till Karjalainen som sköt över. Strax därpå slog Hjertstrand en fin boll till djupledslöpande Larsson som dock stressades av utrusande målvakt och tåade bollen utanför. Med drygt fem minuter fick målnickaren Radulovic nytt läge i boxen, denna gång med fötterna efter att ÖSK-försvaret tappat markeringen. Den serbiske anfallaren fick dock inte ordning på bollen och Allain kunde rädda avslutet.

Strax efter paus stod Hjertstrand för en misslyckad passning i eget straffområde. Radulovic snappade upp bollen och vinklade in 2-0 bakom Allain. Ett par minuter senare snurrade Larsson bort AIK-försvaret på vänsterkanten och släppte bollen snett bakåt till Seger, som dock inte fick någon bra träff på bollen och målvakten kunde rädda enkelt.

I den 64:e minuten stod AIK-målvakten för en bjudning när han försökte runda Collander. Dennis fullföljde pressen och vann bollen och med AIK-målvakten på gräset kunde han följa upp med att rulla in 2-1. ÖSK-glädjen blev dock kortvarig. Två minuter prickade AIK-Larsson Papagiannopoulos huvud med en frispark och mittbackens nick gick i en båge över Allain till 3-1 för AIK, vilket också blev slutresultatet.

Match 2

I den sjunde minuten vann Ajdarevic bollen högt upp på AIK:s planhalva. Han slog ett inlägg mot bortre ytan där debutanten Taha Ali mötte med ett tillslag. Avslutet var klass och passerade lågt förbi målvakten. 0-1 till ÖSK. Ajdarevic fortsatte att skicka in fina bollar och i mitten av halvleken nådde ett inspel Björndahls panna. Nicken gick dock en bit utanför. I den 33:e minuten fick Alfred ett eget läge i boxen efter passning från Björndahl men avslutet var missriktat och det blev inspark för AIK. Någon minut före pausvilan kombinationsspelade Ali och Book skickligt i högerdelen av straffområdet. Den sistnämnde tog sig ner mot kortlinjen och satte bollen snett inåt baken. Ajdarevic mötte med ett tillslag men tyvärr gick avslutet utanför. 0-1 i paus efter ÖSK-dominans.

Efter paus sjönk tempot liksom målchansproduktionen. Björndahl ryckte sig loss i djupled men väntade för länge med avslutet och läget rann ut i sanden. I slutminuten fyllde Book på chanskontot med ett curlat skott från distans, som tyvärr gick strax utanför bortre stolpen. ÖSK vann dagens andra match med uddamålet, 0-1.

Nästa match för ÖSK spelas på lördag den 13 februari kl. 15.00. Då åker laget till Stockholm på nytt för möte mot Djurgårdens IF.

Statistik
Resultat match 1: 3-1 (1-0)
Mål match 1: Radulovic (17’, 46’), Collander (64’), Papagiannopoulos (66’)
Resultat match 2: 0-1 (0-1)
Mål match 2: Ali (7’)

Startelva ÖSK match 1
Bobby Allain
Daniel Björnquist - Arvid Brorsson - Benjamin Hjertstrand - Hussein Ali
Noel Milleskog - Kevin Walker - Dennis Collander - Jake Larsson
David Seger - Rasmus Karjalainen

Startelva AIK match 1
Janosevic
Otieno - Lustig - Papagiannopoulos - Kahl
Hussein - Larsson - Rogic - Ylätupa
Radulovic - Strannegård

Startelva ÖSK match 2
Bobby Allain
Fabio De Sousa Silva - Niclas Bergmark - Helmer Andersson - Kevin Wright
Taha Ali - Nordin Gerzic - Johan Mårtensson - Alfred Ajdarevic
Robin Book - Erik Björndahl

Startelva AIK match 2
Janosevic
Sivertsen - Tihi - Michel - Haliti
Ring - Ofori - Ayari - Andersson
Nilsson Kiani - Goitom

Text: Carl Rosén och Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908