Andersson Segerlind sänkte Degerfors i årets första derby

I årets första träningsmatch ställdes ÖSK mot Degerfors IF på Behrn Arena. Matchen stod 0-0 efter 45 minuter. Även den andra halvleken, med ett helt nytt ÖSK-lag på planen, såg ut att sluta mållöst. Men med tre minuter kvar drog Joel Andersson Segerlind iväg ett kanonskott och säkrade segern för ÖSK. 1-0 blev resultatet i årets första länsderby.

Nästan två månader efter säsongsavslutningen 2020 mot Hammarby väntade under lördagseftermiddagen premiärmatch 2021 för ÖSK. För motståndet stod Degerfors IF i en förrätt till de första allsvenska derbyna lagen emellan sedan 1997. Manager Axel Kjäll aviserade på förhand att ÖSK skulle mönstra en elva i första halvlek och en annan i den andra.

Lagen skapade båda lägen under de första minuterna men varken Mehmeti eller Dahlström fick ordentlig träff på bollen. Spelmässigt var matchen jämn, med stundtals fint bolltrillande på mittplan men där skärpan på offensiv planhalva saknades för de matchovana spelarna. Mitt i halvleken fick gästernas Granath ett fint läge i straffområdet men Allain skar av vinkeln och gjorde sin första fina räddning i ÖSK-tröjan. Med fem minuter kvar spelade Bertilsson bollen snett inåt bakåt till Abraham som sköt direkt. Bollen var på väg in i mål men Fabio dök upp som assistent till Allain och blockerade skottet. Trots ett visst chansmässigt övertag för gästerna stod det 0-0 i paus.

I den 53:e minuten byggde ÖSK upp ett fint anfall. Ajdarevic på vänsterkanten slog ett inlägg mot bortre stolpen som Karjalainen stötte in i mål, men finländaren var tyvärr avvinkad för offside. Med drygt 20 minuter kvar fick ÖSK en dubbelchans att ta ledningen. Ajdarevic kom först fri men Diawara tog sig ut och parerade. Returen studsade så småningom vidare till Karjalainen som sköt, men återigen var Degerfors målvakt välplacerad och räddade. Några minuter senare vände Degerfors Bonilla upp och sköt ett hårt lågt skott men dagens andra debuterande ÖSK-målvakt Krasniqi sträckte ut i kylan och höll målnollan intakt.

I den 83:e löpte Granath i djupled och försökt chippa bollen över Krasniqi men ÖSK-målvakten fick några fingerspetsar på bollen och det blev hörna för Degerfors. Hörnan slogs in mot boxen och i röran av spelare klackades den mot ÖSK-målet. På mållinjen stod dock Karjalainen och agerade vikarierande målvakt genom att förhindra baklängesmål. Tre minuter senare tog sig Björnquist förbi en försvarare på högerkanten. Han tog sig in i straffområdet och spelade bollen snett inåt bakåt. Där mötte unge mittfältaren Andersson Segerlind bollen på ett tillslag. Skottet var utmärkt och gick förbi Diawara in i bortre hörnets nätmaskor. 1-0 till ÖSK.

Nästa match för ÖSK spelas på onsdag den 3 februari kl. 15.00. Då kommer Brage på besök till Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 1-0 (0-0)
Mål: Andersson Segerlind (86’)

Startelva ÖSK första halvlek
Bobby Allain
Hussein Ali - Arvid Brorsson - Fabio De Sousa Silva - Kevin Wright
Noel Milleskog - Dennis Collander - Nordin Gerzic - Jake Larsson
Robin Book - Agon Mehmeti

Startelva ÖSK andra halvlek
Mergim Krasniqi
Daniel Björnquist - Niclas Bergmark - Benjamin Hjertstrand - Johannes Danho
Joel Andersson Segerlind - Kevin Walker - Anton Ingves - Alfred Ajdarevic
Rasmus Karjalainen - Erik Björndahl

Startelva Degerfors IF
Ismael Diawara
Gustav Granath - Daniel Janevski - Oliver Ekroth - Sebastian Ohlsson
Sargon Abraham - Nicklas Maripuu - Christos Gravius - Adhavan Rajamohan
Johan Bertilsson - Villiam Dahlström

Text: Carl Rosén och Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908