Akademin kvar på fyra stjärnor & två spelare nominerade

Årets certifiering av Svensk Elitfotboll är redovisad. ÖSK Fotbolls akademi ligger kvar på fyra stjärnor och resultatet 2020 blev 1841 poäng. Dessutom är två akademispelare nominerade till årets Unicoachspelare.

Samtliga deltagande 31 akademier inom Unicoach har fått sina verksamheter certifierade av Svensk Elitfotboll. ÖSK Fotbolls akademi ligger kvar på fyra stjärnor och årets resultat blev 1841 poäng.

Syftet med certifieringen av klubbarna är bland annat att kvalitetssäkra klubbarnas arbete med spelarutbildning, att identifiera klubbarnas egna utvecklingsområden samt att framhålla vikten av ledarutbildning. Det viktigaste är inte att utse den bästa akademin utan snarare att varje akademi ska få ett mått på sin egen verksamhet och en referenspunkt på vad klubben ska försöka förbättra till kommande säsong.

Läs mer om certifieringen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gustav Leijon och Niclas Bergmark är nominerade till årets Unicoachspelare i respektive lagdel. För första gången någonsin kommer det att delas ut priser till årets bästa Unicoachprestationer. Ett av priserna är Årets Unicoachspelare som går till årets akademispelare från samtliga lagdelar. Priset går till någon som den senaste säsongen gjort utmärkande insatser i P19 Allsvenskan samt visat mognad och ledaregenskaper i sitt spel. Vinnarna presenteras fredag 15:e januari.

Läs mer om Unicoachpriserna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908