ÖSK skriver avtal med fransk målvakt

Foto: Bildbyrån

ÖSK Fotboll har gjort klart med den franske målvakten Bobby Allain. 29-åringen kommer närmast från den grekiska storklubben Olympiakos och har meriter från Ligue 1 samt spel i Europa League. Parterna är överens om ett avtal som sträcker sig till och med säsongen 2022.

– Vi har under hösten jobbat intensivt med rekrytering på målvaktspositionen och är väldigt glada att kunna välkomna Bobby till ÖSK. Han är en allsidig målvakt som är duktigt med fötterna, har en bra defensiv spelförståelse och teknik. Bobby har de senaste åren samlat på sig erfarenhet av europeisk toppfotboll och vi tror att han kommer ta nästa steg i sin utveckling i vår miljö, säger Axel Kjäll, Manager i ÖSK Fotboll.

Allain är född i Frankrike men har även medborgarskap i Skottland. Han inledde sin karriär på Skottland som ungdomsspelare men flyttade sedan tillbaka till Frankrike där han började spela seniorfotboll med US Ivry och senare Red Star FC. Inför 2016 tog Allain klivet till Dijon FCO i Ligue 1. Sommaren 2019 presenterades han för den grekiska storklubben Olympiakos där han har spenderat de senaste åren. Från och med årsskiftet tillhör han nu ÖSK:s allsvenska trupp.

Bobby Allain ansluter till Örebro i samband med uppstarten av säsongen 2021 i januari.

Bobby Allain
Född: 1991-11-28
Längd: 185 cm
Position: Målvakt
Tidigare klubbar: US Ivry, Red Star FC, Dijon FCO, Olympiakos

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908