Förlust med 3-0 mot Häcken

Under söndagseftermiddagen gästade ÖSK Bravida Arena för Allsvenskans 29 omgång och motståndet bestod av Europajagande BK Häcken. Hemmalaget tog ledningen under mitten av första halvlek genom Youssef. Innan halvtidsvilan hann Bengtsson med att göra 2-0 och Yasin 3-0. Andra halvlek blev mållös och därmed avgjordes matchen efter 45 minuter.

Kjäll valde att mönstra en snarlik startelva som senast i vinsten mot AIK, med enda skillnaden i att Besara ersatte Mårtensson på innermittfältet. Det var Häcken som inledde piggast med två tidiga hörnor men ingen som blev särskilt farlig. I den 9:e minuten svepte Skovgaard iväg en perfekt djupledsboll till Hümmet som tog ner bollen fint i straffområdet och avslutade från nära håll. Dahlberg i hemmamålet lyckades dock få ut en hand och gjorde en strålande räddning. Med kvarten spelade fick Gall ett bra skottläge men ytterns avslut blev löst och utanför. Minuten senare drog Besara till och via touch skapade skottet stora besvär för Dahlberg men han lyckades freda sitt mål även den gången.

I den 19:e minuten pekade domaren på straffpunkten efter att Jansson kolliderat med Youssef. Den forne ÖSK:aren Ahmed Yasin fick chansen men dundrade straffen i vänsterstolpen. På returen fick Ekpolo ett öppet läge i boxen och drog på ett hårt skott men Jansson hade hunnit resa sig upp och gjorde en grym räddning, returen därefter sköts utanför och fortsatt 0-0. Men i den 24:e minuten kom 1-0 för hemmalaget. Mehmeti drällde med bollen och Youssuf curlade in bollen mellan benen på Almebäck och förbi Jansson och in i mål. I den 36:e minuten serverades Mehmeti perfekt i straffområdet av Seger. Agons avslut hade dock mer att önska och blev alldeles för rakt på Dahlberg.

Istället för kvittering kom 2-0 i anfallet efter. Bengtsson tvåfotade sig förbi 2-3 svartvita spelare innan han elegant skickade upp bollen i bortre krysset, otagbart för Jansson i målet. Det skulle rassla bakom Jansson ytterligare en gång innan halvtidsvilan. Skovgaard misslyckades med att nicka undan en långboll och Yasin kom fri med Jansson. Oscar gjorde en bra räddning på skottet och på returen var Skovgaard först men dansken slarvade igen och Yasin kunde raka in 3-0 i öppet mål. Trots en spelmässigt rätt jämn halvlek stod det 3-0 på resultattavlan när lagen klev in i omklädningsrummen efter 45 minuter.

Inför andra halvlek byttes Karjalainen in istället för Mehmeti. I den 51:a minuten vände Yasin upp utanför straffområdet och avslutade tätt utanför med ett curlat vänsterskott. Med knappa timmen spelad frispelades Youssef men Jansson var tidigt ute och gjorde sig stor och kunde rädda. Efter det gick matchen ner i tempo och målchanserna uteblev en lång period. I den 79:e minuten testade Hümmet från distans men Dahlberg gjorde en strålande räddning och tippade bollen till hörna. Med sju minuter kvar fick inhoppande Lundberg ett fint läge att sätta dit fyran, men hans avslut från snäv vinkel i boxen gick utanför. Slutet av matchen spelades bara av och 3-0 stod sig.

Nästa, och säsongens sista match, för ÖSK spelas söndag 6 december kl. 15.00, då gästar Hammarby IF Behrn Arena.

Resultat: 3-0 (3-0)
Mål: Youssef (24’), Bengtsson (36’), Yasin (44’).
Varningar: Bengtsson, Almebäck.
Hörnor: 5-5
Byten ÖSK: Agon Mehmeti ut – Rasmus Karjalainen in (46’), David Seger ut – Dennis Collander in (60’), Nordin Gerzic ut – Simon Amin in (81’).
Byten BK Häcken: Patrik Wålemark ut – Viktor Lundberg in (66’), Rasmus Lindgren ut – Johan Hammar in (66’), Ali Youssef ut – Alexander Söderlund in (66’), Nikola Gulan ut – Oskar Sverrisson in (79’), Leo Bengtsson ut – Alexander Faltsetas in (79’).
Domare: Fredrik Klitte, Daniel Gustavsson (ass.), Tobias Wärn (ass.) och Joakim Östling (fjärde)