Stark svartvit seger på Friends Arena

Allsvenskan var åter igång efter landslagsuppehållet och ÖSK reste till Solna för möte med AIK på Friends Arena. ÖSK tog ledningen i slutet av första halvlek via ett självmål. I den andra halvleken tryckte AIK på för kvittering men istället kunde Hümmet sätta dit 0-2 efter en timme. Jansson höll nollan resten av matchen och tre svartvita poäng med hem till Närke för ÖSK.

Under söndagen var det åter dags för Allsvenskan och avslutningen av en annorlunda säsong. Besara saknades åter i startelvan och Mehmeti ersatte. Det var som förväntat AIK som tog tag i taktpinnen och var det offensivare laget under matchens inledande kvart dock utan att skapa några målchanser av värde. ÖSK försvarade sig stabilt och satsade på kontringar framförallt via Wright på vänsterkanten. I den 27:e minuten slog Kahl ett inlägg från vänster som Goitom skarvade mot mål men Jansson kunde enkelt plocka upp den lösa nicken. I den 36:e minuten kom ÖSKs första målchans. Gall tog sig in centralt i planen och avlossade ett bra skott som Janosevic fick sträcka ut på och rädda till hörna. Några minuter senare kastade Jansson ut ett mäktigt långt utkast till Gall som dribblade sig förbi sin försvarare och slog in en hård och låg boll i straffområdet. Vid bortre stolpen fanns Hümmet men precis innan bollen nådde fram fläkte sig Kahl och petade in bollen i eget mål. I första halvleks sista minuten slog Lustig in ett perfekt inlägg mot Goitom som kom helt fri i straffområdet men nickade bollen via marken över ribban från bara två-tre meter. 0-1 stod sig tills domaren blåste för halvtidspaus.

Andra halvlek inleddes likt den första med ett forcerande hemmalag. I den 55:e minuten drog Bahoui till från distans men Jansson kunde rädda utan problem. Med timmen spelad stack ÖSK fram, Mehmeti med fint förarbete centralt, spelade fram Hümmet som kom med fart in i straffområdet och Deniz avslutade vackert och tryckte distinkt in 0-2 förbi målvakten. Efter målet byttes Mehmeti ut till förmån för Besara. Några minuter senare osade det även 0-3, Ali spelade fram Gall med en höjdboll centralt i straffområdet och Romain drog till direkt men rätt i famnen på Janosevic. I den 77:e minuten slog Goitom ett inlägg mot inhoppande Sigthorsson men islänningen nickade över. Med nio minuter kvar fick Besara chansen på volley från nära håll efter ett Gall nickat ner ett inlägg perfekt. Men Nahirs avslut gick ovanligt högt över från ett så fint läge. Med klockan på 85 minuter fick AIK en sista chans att skapa kontakt när Lustig nickade en boll tätt utanför. På tilläggstid hade Hümmet ett dubbelläge att spika slutresultatet till 0-3 men hans första skott räddades och det andra gick tätt över. Men 0-2 och tre svartvita poäng med sig hem till Närke.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 29 november borta mot BK Häcken på Bravida Arena.

Resultat: 0-2 (0-1)

Mål: Självmål (39’), Hümmet (60’).

Varningar: Almebäck, Hümmet, Hussein, Mårtensson, Papagiannopoulos, Gall, Bahoui, Sigthorsson

Hörnor: 3-2

Byten ÖSK: Agon Mehmeti ut – Nahir Besara in (61’), Nordin Gerzic ut – Daniel Björnquist in (90’), Hussein Ali ut – Benjamin Hjertstrand in (90’), Deniz Hümmet ut – Rasmus Karjalainen in (90+3’).

Byten AIK: Enoch Adu ut – Bilal Hussein (55’), Paulos Abraham ut – Kolbein Sigthorsson in (64’), Sotiros Papagiannopoulos ut – Erik RIng in (82’).

Domare: Glenn Nyberg, Mikael Hallin (ass.), Andreas Söderkvist (ass.) och Johan Krantz (fjärde).