Hemmasviten bruten efter 0-1 mot Kalmar

Formstarka ÖSK tog emot jumbon Kalmar FF i Allsvenskans 27:e omgång. Bortalaget fick en drömstart med ett självmål och 0-1 redan efter 3 minuter. ÖSK stod för en svag insats och lyckades inte kvittera under matchens 90 minuter. Förlust 0-1 och hemmasviten bruten.

Under söndagseftermiddagen gästade jumbon Kalmar FF Behrn Arenas konstgräs. ÖSK med fem raka hemmasegrar tvingades till en sen justering av startelvan när Besara inte kom till spel och istället valde Axel Kjäll att skicka in Romain Gall.

Kalmar fick en drömstart på matchen efter att Mårtensson olyckligt skarvat in en hörna i eget mål redan i den tredje minuten. Bortalaget fortsatte att trycka på framåt och skapade flertalet hörnor under matchens inledande kvart. ÖSK hade svårt att få till något eget spel och tappade tidigt bollen i uppspelningsfasen gång på gång. Resten av halvleken kantades av svagt spel rakt igenom. ÖSK lyckades inte skapa någon målchans av värde, enda hotet kom från Gall som försökte dribbla sig fram några gånger men utan succé i slutskedet. Kalmar klev in i omklädningsrummet med en uddamålsledning efter 45 minuter.

Andra halvlek höll på att starta lika tungt som den första. Almebäck slog en riktig felpassning i eget straffområde och Herrem fick ett kanonläge. Jansson reagerade snabbt och lyckades rädda. Det tog fram till 62:a minuten innan ÖSK skapade sin första målchans. Seger slog in ett inlägg från höger som målvakt Söderberg boxade ner rakt till Mårtensson som sköt men hans skott blockades av försvarare på vägen mot målet. I den 64:e minuten höll gästernas Johansson på att göra ett drömmål efter att ha dribblat sig fram över halva planen innan han misslyckades med att få till slutprodukten i straffområdet. Efter dessa chanser gick matchen åter i stå under en längre period. Mot slutet försökte ÖSK att trycka på framåt och både Mehmeti och Björndahl byttes in.

I den 89:e minuten kontrade Kalmar och Edqvist serverade Magnusson fri i straffområdet som i princip fick öppet mål men sköt utanför. I den 93:e minuten kom ÖSKs stora kvitteringschans, en långboll skarvades ner till Hümmet som sköt men bollen strax utanför. Närmre än så kom inte ÖSK en kvittering och hemmasviten bröts därmed efter 0-1 mot Kalmar.

Nästa match för ÖSK spelas 22 november kl.14.30 borta mot AIK på Friends Arena.

Resultat: 0-1 (0-1)
Mål: Självmål (3’)
Varningar: Ali, Nouri, Söderberg.
Hörnor: 2-5
Byten ÖSK: Michael Almebäck ut – Agon Mehmeti in (69’), Rasmus Karjalainen ut – Erik Björndahl in (82’), Hussein Ali ut – Daniel Bjlrnquist in (87’).
Byten Kalmar FF: Geir Andre Herrem ut – York Rafael in (65’), Sebastian Ring ut – Viktor Elm in (76’), Isak Jansson ut – Isak Magnusson in (87’).
Domare: Granit Maqedonci, Mehmet Culum (ass.), Stefan Hallberg (ass.) och Enzo Vesprini (fjärde).