Så påverkas ÖSK av nya restriktioner

På grund av en ökad spridning av Covid-19 har Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen Örebro beslutat att införa nya restriktioner i Örebro län. Detta påverkar det nyligen tagna beslutet att tillåta publik om 300 personer på kultur- och idrottsevenemang. Vi kommer därför inte att tillåta publik under söndagens match mot Kalmar FF.

Folkhälsomyndigheten har idag, tillsammans med Länsstyrelsen Örebro, beslutat att skärpa de allmänna råden i Örebro län. Detta innebär att söndagens hemmamatch mot Kalmar FF kommer att spelas utan publik.

ÖSK Fotboll har arbetat flitigt med förberedelserna kring att öppna upp för publik under de två sista hemmamatcherna av Allsvenskan. Något som efter dagens besked inte kommer bli av till söndagens match mot Kalmar FF. De nya restriktionerna sträcker sig till och med den 24 november, men kan förlängas. Alla årskortsinnehavare som har skickat in en intresseanmälan för att se någon av matcherna på plats kommer fortsatt finnas kvar i vårt system om det är så att säsongens sista match mot Hammarby IF kan spelas inför publik.

De nya restriktionerna avråder fotbollsföreningar att under denna period utföra matcher och gemensamma träningar. Detta påverkar ÖSK:s damverksamhet och akademi som från och med idag ställer in alla sina träningar och matcher. För lag i de högsta serierna (OBOS Damallsvenskan, Allsvenskan, Superettan, Elitettan, Ettan Södra, Ettan Norra, Svenska Futsalligan samt kval till Ettan) tillämpas särskilda protokoll. Detta gör att ÖSK Fotbolls herrlag kan fortsätta bedriva tränings- och matchverksamhet, om än med särskilda riktlinjer.

Längtan att äntligen få tillbaka våra supportrar på läktaren har varit stor. Vi såg fram emot söndagen och allt vad det skulle innebära. Men dagens besked innebär att vi fortsatt får längta efter att välkomna er tillbaka till Behrn Arena. Hälsan ska alltid gå först och det är viktigt att vi tar hand om varandra och följer nuvarande restriktioner.

Tillsammans är vi allt.

Läs mer om besluten på Folkhälsomyndighetens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Länsstyrelsen Örebros Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hemsidor.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908