Fjärde raka hemmasegern

I den 23:e omgången av Allsvenskan mötte ÖSK under lördagseftermiddagen IF Elfsborg hemma på Behrn Arena. Efter en jämn och intensiv första halvlek med bland annat två straffar och en rad tuffa närkamper så gick lagen till pausvila med ett oavgjort resultat 2–2. Den andra halvleken bestod av ett större spelövertag från Elfsborg, men det var Rasmus Karjalainen som blev den stora matchhjälten när han i den 83:e minuten slog in segermålet vilket innebar fjärde raka hemmasegern för ÖSK.

Under lördagseftermiddagen så väntade en ny allsvensk hemmamatch för ÖSK. För motståndet stod en av säsongens hittills stora överraskningar i IF Elfsborg som ligger på 3:e plats i tabellen. Förra matchen mellan lagen slutade oavgjort 1–1.

Matchen inledes i en rasande takt med en straff för Elfsborg efter redan 2 minuter efter att Albin Granlund dragit ner Rasmus Alm. Per Frick gjorde inga misstag från 11 meter och kunde kontrollerat placera in 1–0 bredvid en chanslös Oscar Jansson.

Efter böljande spel från båda lagen så skapade ÖSK sin första riktiga målchans i den 12:e minuten. En fin dribblingsräd av Jake Larsson längs vänsterkanten slutade med att han rivdes ner av Holst strax utanför Elfsborgs straffområde. Den efterföljande frisparken från Nordin Gerzic smekte precis utsidan av Tim Rönnings högra stolpe.

ÖSK fortsatte matchen med högt bollinnehav och pressade tillbaka Elfsborg. Pressen gav utdelning efter att en frispark från Nordin Gerzic hamnade framför fötterna på Dennis Hümmet som efter en tajt situation fälls efter att ha dribblat sig förbi två spelare och matchens andra straff var ett faktum. Nahir Besara var säkerheten själv på den efterföljande straffen och ÖSK kvitterade i den 17:e minuten.

Redan i den 19 minuten tvingades ÖSK till sitt första byte då Jake Larsson dragit på sig en skada och ersattes av Rasmus Karjalainen. Karjalainen hinner inte ens vara inne på planen i en minut innan han skrivs in i målprotokollet. Efter ett fint inlägg från Hümmet, så kan Karjalainen styra in bollen med pannan bakom en chanslös Rönning. ÖSK får återigen utdelning av sin starka och pigga inledning på matchen och är det lag som styr matchen under första halvan av första halvlek.

Elfsborg tar sig allt mer tillbaka in i matchen och skapar flera lägen farliga målchanser med bland annat ett jätteskott av Per Frick som tar i ribban efter att ha blivit fint framspelad av Johan Larsson.

Elfsborg tar över med allt mer och äger allt mer bollinnehav och ÖSK får svårt att etablera något eget spel vilket tillslut resulterar i att Elfsborg får utdelning och kvitterar. Efter en konstig och tilltrasslad situation i ÖSKs straffområde där Oscar Jansson rivs ner av Per Frick för vad som ser ut att vara en solklar frispark till ÖSK målvakten. Spelet får fortsätta och Rasmus Alm kunde slå in bollen till 2–2 i ett tomt mål.

Efter en jämn och högkvalitativ första halvlek så gick ÖSK in till pausvilan med 2–2.

Andra halvlek inleddes i ett lugnare tempo och båda lagen försökte etablera ett eget spel utan några större framgångar. Första målchansen tillkommer i den 53 minuten efter ett fint Elfsborgs anfall med en rad passningar som slutar med ett lågt inlägg från höger som styrs fram till en fristående Simon Olsson som avlossar bössan, men Oscar Jansson kan avvärja.

Elfsborg tog över matchen mer och mer och skapade flertalet bra målchanser, men en storspelande Oscar Jansson i ÖSK målet hindrade Elfsborg från att ta ledningen. Istället så bet sig ÖSK fast på Elfsborgs planhalva allt mer och mer och skapade bra tryck med flertalet hörnor. Hörnorna resulterade tillslut i en sekvens där Elfsborg tappade fokus och Besara fick stå helt utan markering och kan slå ett delikat inspel som hittade foten på Karjalainen som med sitt andra mål gav ÖSK ledningen på nytt i den 83 minuten.

I den 86 minuten så får Elfsborg i sin kvitteringsjakt ett jätteläge när nyinbytte Marokhy Ndione helt ostört nickade Johan Larssons frispark över.

Elfsborg lyfte i slutminuterna upp laget i jakt på en kvittering, men fick inte till någon farlig målchans utan ÖSK kunde utan större hot spela av matchen och ta 3 sköna poäng och den fjärde raka hemmasegern.

Nästa match spelas den 17 oktober klockan 15.00 då vi gästar Falkenbergs FF.

Resultat: 3-2 (2-2)
Mål: 0-1 Per Frick (3’), 1-1 Besara (17’), 2-1 Karjalainen (20’), 2-2 Alm (39’), 3-2 Karjalainen (83’)
Varningar: Holst, Olsson, Granlund, Skovgaard, Mårtensson
Byten ÖSK: Larsson ut – Karjalainen in (19’), Wright ut – Hjertstrand in (88’), Seger ut – Hussein in (88’), Karjalainen ut – Björndahl in (90+2’)
Byten Elfsborg: Holst ut – Ndione in (86’), Strand ut – Kaib in (86’), Alm ut – Okkels in (86’)