Uddamålsförlust i Blekinge

Foto: Bildbyrån / Magnus Lejhall

I den 21:a omgången av Allsvenskan gästade ÖSK under måndagskvällen Mjällby AIF. Första halvlek var jämn men saknade mål. Strax efter paus gav Hodzic Mjällby ledningen. Mårtensson blev sedan utvisad och chanserna till ÖSK-poäng kändes små. Trots en man mindre pressade de svartvita för en kvittering men närmare än ett rungande ribbskott från Hussein Ali kom laget inte. Mjällby vann matchen med 1-0 och bröt därmed ÖSK:s förlustfria svit.

Efter en serie starka prestationer väntade under måndagen nytt tufft motstånd för ÖSK. På andra planhalvan stod Mjällby, på förhand placerade strax före ÖSK i den allsvenska tabellen. I ÖSK-lägret saknades såväl Hümmet som Wright på grund av avstängningar, medan Granlund var tillbaka i såväl trupp som startelva efter frånvaro av samma anledning i föregående omgång.

ÖSK satte omgående press mot ett lågt stående hemmalag. Första chansen fick Besara i den tredje minuten när han skottfintade sig till ett fritt läge med vänsterfoten utanför straffområdet. Skottet var välplacerat men målvakten Eriksson sträckte ut och räddade till matchens första hörna.

Det gulsvarta Blekingelaget tog sig så småningom ur ÖSK:s grepp. I den sjunde minuten var Mjällby ytterst nära att ta ledningen. Petersson slog ett inlägg från höger som kaptenen Löfqvist klackskarvade vidare mot mål. Jansson touchade bollen som dock fortsatte i en otäck bana mot den öppna målet. På mållinjen dök Almebäck upp och agerade svartvit räddande ängel. Mjällby fortsatte starkt och i den 17:e minuten visade Ogbu prov på fin teknik i luftrummet. Hans nick på ett inlägg gick dock någon decimeter över ribban.

Det var en första halvlek som präglades mer av kamp än skönspel. Med fem minuter kvar av halvleken utgick Larsson skadad och Collander ersatte på mittfältet. Strax innan paus tryckte Mjällby in ett inlägg i boxen och bollen hittade sig fram till Petersson som sköt direkt. Avslutet var hårt men inte tillräckligt välriktat och det blev inspark för Jansson. Någon minut senare stack Mårtensson in bollen mot en djupledslöpande Karjalainen men finländarens avslut täcktes undan. På den efterföljande hörnan fick Seger skottläge i andravågen. ÖSK-ytterns avslut strök ribban. Det var 0-0 när domaren blåste i visselpipan för pausvila.

I den 47:e minuten slog Mjällby ett inlägg från höger. Bollen passerade samtliga spelare förutom vänsterspringaren Hodzic som drog iväg ett hårt markskott. Bollen styrdes på Mårtensson och in i mål till 1-0 för Mjällby. ÖSK hade efter baklängesmålet svårt att hitta fram till målchanser mot ett kompakt och lågt stående hemmaförsvar. Karjalainen hotade några gånger i djupled men fick inte till det sista, men ack så viktiga, lilla.

I den 64:e minuten tilldelades ÖSK en frispark strax utanför offensivt straffområde. Besara och Gerzic ställde upp vid bollen. Den förstnämnda fick chansen, men avlossade ett svagt skott som gick rakt i muren. Några minuter senare kom Mårtensson sent in i en duell mot Ogbu. Med ett gult kort sedan tidigare fick Mårtensson syna ännu ett, och ÖSK var decimerat till tio man. Kjäll bytte strax efter utvisningen in Björndahl för att ge ny kraft till jakten på en kvittering. I den 72:a minuten avlossade Ali ett jätteskott från långt håll. Bollen gick som en projektil genom luften och rammade ribban på Erikssons mål. En fin aktion från ÖSK:s högerback som var värd ett bättre utfall.

På tilläggstid fick Karjalainen läge i straffområdet efter lång frispark från Jansson. Mjällbyförsvarare täckte dock till en hörna. Nästa boll skarvades utanför av försvarare och ny hörna till ÖSK, som dock förblev resultatlös. ÖSK kammade noll i kvitteringsjakten och Mjällby vann matchen med 1-0.

Nästa match för ÖSK spelas på lördag den 26 september kl. 15.00. Då kommer IK Sirius på besök till Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 1-0 (0-0)
Mål: Hodzic (47’)
Varningar: Mårtensson, Seger, Besara, Hodzic, Gustafsson
Utvisningar: Mårtensson
Hörnor: 2-12
Byten Mjällby AIF: Bergström ut - Moro in (77’), Petersson ut - Gustafsson in (77’)
Byten ÖSK: Larsson ut - Collander in (40’), Seger ut - Björndahl in (69’)
Domare: Kristoffer Karlsson, Andreas Söderkvist (ass.), Niclas Ivarsson (ass.) och Adi Aganovic (fjärde)

Startelva Mjällby AIF
Carl Johan Eriksson
Jonathan Tamimi - Max Watson - Jesper Löfgren - Viktor Agardius - Kadir Hodzic
Adam Petersson - David Löfquist - Jesper Gustavsson
Jacob Bergström - Moses Ogbu

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Hussein Ali - Michael Almebäck - Andreas Skovgaard - Albin Granlund
David Seger - Johan Mårtensson - Nordin Gerzic - Jake Larsson
Rasmus Karjalainen - Nahir Besara

Text: Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908