Seger mot Östansjö IF i Myresjöhus cup

Dagens målskyttar: Alexander Falkenström, Noel Milleskog & Mohammed Wahap.

Östansjö stod för motståndet när ÖSK skulle spela kvartsfinal i Myresjöhus cup. I och med att Östansjö spelar sju divisioner lägre än ÖSK, inleddes matchen med bonusstraffar för hemmalaget. Tre säkra straffar gjorde att matchen inleddes vid ställningen 3-0. Detta skulle dock inte vara några bekymmer för det unga ÖSK-laget som vände och vann matchen med 3-7 efter fyra mål av Alexander Falkenström, två mål av Noel Milleskog och ett av Mohammed Wahap.

Det var ett ÖSK-lag bestående av akademispelare som reste till Bäcksjövallen i Östansjö för att spela kvartsfinal på onsdagskvällen. Division 6-laget Östansjö IF valde att slå sina bonusstraffar inför den första halvleken. ÖSK-målvakten Samet Burgaj fick se tre straffar passera honom och redan från start hade man ett tremålsunderläge att hämta igen.

Den första halvleken dominerades spelmässigt av ÖSK som hade ett stort bollinnehav. Inledningsvis skapades dock inga goda målchanser. Det skulle dröja ända till den första halvlekens sista minuter innan Noel Milleskog lyckades spräcka nollan och reducera till 3-1. Kort därefter kunde Alexander Falkenström styra in 3-2 från nära håll som också blev ställningen i halvtid.

ÖSK fortsatte lika bra efter halvtidsvilan och det dröjde inte länge innan kvitteringen var ett faktum. Redan i den 48:e minuten höll sig Alexander Falkenström framme igen och kunde göra sitt andra mål för dagen. Men han var inte klar där. Ungefär tio minuter senare gjorde Falkenström sitt tredje mål. Denna gång med ett skott strax utanför straffområdet som letade sig in vid stolproten.

Det spelmässiga övertaget fortsatte och efter 63 spelade minuter blåste domaren straff för ÖSK. Noel Milleskog var säker från straffpunkten och utökade den svartvita ledningen till 5-3.

Alexander Falkenströms fjärde och kanske snyggaste mål kom i den 73:e minuten. Det var efter en kort spelad hörna som Falkenström fick bollen av Mohammed Wahap och placerade vackert in bollen i bortre gaveln med en yttersida.

Även Mohammed Wahap skulle komma att skriva in sig i målprotokollet då han på tilläggstid fick bollen av Oscar Windahl och sköt in bollen bakom Östansjös målvakt. Resultatet 7-3 till ÖSK stod sig sedan matchen ut och blev också slutresultatet.

Vi tackar Östansjö för en god match och önskar dem fortsatt lycka till i divison 6.

Startelvan:
Samet Burgaj
Alexander Bahar - Theodor Hessel - Gabriel Kaplan - Oscar Windahl
Noel Milleskog - Anton Ingves - Joel Andersson Segerlind - Alexander Falkenström