Tappert ÖSK föll mot serieledande Malmö

Foto: Bildbyrån / Petter Arvidson

Under onsdagskvällen spelades den 15:e omgången av Allsvenskan och ÖSK besökte Skåne för match mot serieledande Malmö FF. Jake Larsson inledde målskyttet med en fin nick i mitten av första halvlek. Men Rakip kvitterade före paus och med 20 minuter kvar avgjorde inhoppande Nalic och slutresultatet skrevs till 2-1 Malmö.

Axel Kjäll formerade samma svartvita startelva som senast i kryssmatchen mot Göteborg. Noterbart hos motståndarna Malmö var att de stod utan tre av sina viktigaste spelare, Christiansen, Kiese-Thelin och målvakt Dahlin. Matchen inleddes med en tidig farlighet för hemmalaget när Berget sköt i burgaveln. Malmö satte rejält tryck under inledningskvarten och tryckte ner ÖSK:s försvar djupt. I den 19:e minuten serverades Traustason i centralt skottläge men islänningens avslut gick högt över Janssons mål.

I den 24:e minuten fick ÖSK en halvchans efter att Larsson utmanat en försvarare och drog iväg ett skott mot Johansson i hemmamålet men det orsakade ingen fara. Tre minuter senare skulle Jake få en ny chans. Efter en grym crossboll av Skovgaard ut till Ali på högerkanten så måttade Hussein in ett perfekt inlägg mot en hoppande Jake som elegant nickade in 0-1 intill högerstolpen. Ett riktigt klassmål av ÖSK.

Målet gav energi för de svartvita som inte blev lika nedpressade under slutet av halvleken. I 39:e minuten dök även ett superläge för 0-2 upp efter MFF-slarv. Mehmeti snappade upp en boll i straffområdet och serverade Besara helt ren framför mål men Nahir fick inte till avslutet mot det öppna målet och bollen smet utanför bortre stolpen. Istället kom en snöplig kvittering precis innan halvtidsvilan. Rakip serverades med en fin passning från Toivonen och undvek precis offsiden och kunde från fint läge i straffområdet chippa bollen förbi en utrusande Jansson. Ett blytungt mål att åka på precis innan paus och 1-1 var ett dystert faktum efter 45 spelade minuter.

Andra halveks första målchans blev ÖSK:s. Efter bollvinst högt upp i planen drog Besara till från distans och Johansson släppte returen rakt ut men kunde reparera sitt misstag i sista stund. I den 50:e minuten forsade Rakip fram ute till vänster och lättade in bollen till Toivonen i höjd med straffområdeslinjen, den forne Degerforsaren tryckte till med ett direktskott som smet tätt utanför högra stolpen. Malmö tryckte på men ÖSK försvarade sig förtjänstfullt och de heta målchanserna uteblev.

I den 66:e minuten kom ÖSK upp i ett anfall och Besara avslutade mot mål men skottet lite för rakt på och räddning av Johansson. I den 71:a minuten vann Berget mål på mittplan och passade fram inhoppande Nalic i djupled. Mittfältaren tog sig in straffområdet och avslutade distinkt mot första stolpen och Jansson fick se bollen smita innanför stolpen och 2-1 för serieledarna. Kjäll valde kort efter målet att ta in pigga ben i form av Wright och Collander. ÖSK hade dock svårt att vaska fram någon riktig kvitteringschans och Malmö kunde avgå med segern efter att ha vänt 0-1 underläget.

Nästa match för ÖSK spelas på lördag 15 augusti kl. 15.00 och då gästar regerande mästarna Djurgårdens IF Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 2-1 (1-1).
Mål: J.Larsson 27´, Rakip 44´, Nalic 71´.
Varningar: Mårtensson, Brorsson, Besara.
Hörnor: 10-1
Byten ÖSK: Hussein Ali ut – Albin Granlund in (64´), Johan Mårtensson ut – Dennis Collander in (75´), Michael Almebäck ut – Kevin Wright in (75´), Agon Mehmeti ut – Robin Book in (81´).
Byten Malmö: Amin Sarr ut – Adi Nalic in (63´), Arnor Traustason ut – Sören Rieks in (63´).
Domare: Victor Wolf, Niclas Ivarsson (ass.), Per Rehnlund (ass.) och Fredrik Klitte(fjärde).

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Hussein Ali – Michael Almebäck – Andreas Skovgaard – Benjamin Hjertstrand
David Seger – Nordin Gerzic – Johan Mårtensson – Jake Larsson
Agon Mehmeti – Nahir Besara

Startelva Malmö FF
Marko Johansson
Eric Larsson – Anel Ahmedhodzic – Franz Brorsson – Jonas Knudsen
Amin Sarr – Erdal Rakip – Fouad Bachirou – Arnor Traustason
Jo Inge Berget – Ola Toivonen

Text: Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908