Förlust mot Falkenberg efter sent straffmål

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström

Under lördagseftermiddagen tog ÖSK emot Falkenbergs FF på ett soligt Behrn Arena. Efter en mållös första halvlek tog gästerna ledningen via Wede efter dryga timmen spelad. Inhoppande Mehmeti kvitterade i den 78:e minuten och matchen gick mot oavgjort. Men Falkenberg fick en straff i slutminuterna och Carlsson avgjorde, 1-2 och svartvit förlust.

Axel Kjäll fortsatte på det inslagna spåret och formerade en 4-4-2 uppställning. Jämfört med senast var det två förändringar, Hjertstrand och Collander var förpassade till bänken till förmån för Larsson och Gerzic. Matchen inleddes med en superchans för gästerna. Efter fint förarbete på vänsterkanten chippades bollen mot straffområdets centrala del och där dyknickade Söderström men bollen någon decimeter över ribban. I den åttonde minuten var det ÖSKs tur att få sin första målchans. Granlund slog in ett inlägg från höger som via nicktouch nådde Book centralt men hans halvvolley gick rakt i famnen på Falkenbergs målvakt Noring. Några minuter senare hade Falkenbergs Mathisen en farlig nick efter hörna men Jansson stod välplacerad. Efter den intensiva inledningen tappade matchen tempo och det var Falkenberg som var det mer bollförande laget men det var väldigt få tillstymmelser till målchanser under första halvtimmens andra kvart.

I den 38:e minuten dök det upp ett halvläge för ÖSK. Efter ett anfall från höger nådde bollen Besara i höjd med straffområdeslinjen, han tog skott och bollen touchade en försvarare och studsade tätt utanför högerstolpen. Tre minuter före paus fick Besara en ny chans, denna gång i en andravåg efter hörna. Gerzic lättade in ett fint inlägg till Nahir som tryckte till med skallen men Noring kunde rädda. Med klockan på 45 minuter kom första halvleks bästa målchans. Wright slog in ett vänsterinlägg som Noring tappade ner mitt framför fötterna på Björndahl som avslutade snabbt men en försvarare han otroligt nog kasta sig och täcka undan ett givet mål. På tilläggstid han även Book med att få ett kanonläge när han löpte sig fri med Noring och avlossade ett högt skott men en fin räddning av Falkenbergs sista utpost gjorde att 0-0 stod sig till pausvilan.

Inför andra halvlek genomförde ÖSK ett byte där varnade Gerzic ersattes av Seger. Falkenberg skaffade första målchansen i andra halvlek efter en hörna då Mathisen nickade tätt utanför i fin position. Matchen kom in i en period där lagen turades om att ha bollen men utan att skapa några farliga lägen. Men i den 64:e minuten slogs ett inlägg genom ÖSKs straffområde och Wede kunde avsluta på ett tillslag och bollen smet retligt in under Jansson och 0-1 var ett faktum. ÖSK fick en kanonchans till kvittering direkt efter 0-1 målet. Wright ångade in i straffområdet och valde att ta avslut själv ur snäv vinkel och Noring kunde göra en fin benparad. Kjälls drag i jakt på kvittering blev att ta ut Granlund och Book till förmån för Ali och Mehmeti. Med 12 minuter kvar slogs en djupledsboll mot Agon men Brink Joza var först in i duellen men nickade bollen i en båge över en utspringande Noring och Mehmeti hann först och kunde peta in kvitteringen till 1-1 i öppet mål.

Kjäll valde därefter att släppa in comebackande Broberg och Hjertstrand stället för Larsson och Wright. I den 85:e minuten dök en chans upp för just Broberg. Seger forsade fram ute till höger och efter att hans inlägg nickats undan fick Broberg skottläge men bollen svepte tätt över ribban. Med två minuter kvar sköt en Falkenbergsspelare och Skovgaard kastade sig för att täcka men fick olyckligt bollen på handen och domaren pekade mot straffpunkten. Carlsson tog hand om straffen och satte säkert bollen till vänster om Jansson som chansade åt motsatt håll, 1-2. ÖSK lyckades inte vaska fram någon vass kvitteringschans under tilläggstiden och det blev en tung förlust med 1-2.

På presskonferensen inledde gästernas tränare Hasse Eklund med att säga att han var jätteglad över tre poäng och att han var mycket nöjd med sitt lags inledande halvtimme. Han lyfte även fram nöjdheten med sina spelares attityd efter 1-1 målet och berömde viljan att gå för seger i slutet och den här gången var marginalerna med. Axel Kjäll tyckte att hans lag kom ut lite svagt men växte in i matchen alltmer. Han kände att hans lag fick slita hårt i defensiven och det var många trötta ben i slutet. En tung förlust med ett sent avgörande efter en överlag jämn match.

Nästa match för ÖSK spelas på torsdag 6 augusti kl. 19.00 och då står Kalmar FF för motståndet på Guldfågeln Arena.

Statistik
Resultat: 1-2 (0-0).
Mål: Wede 64´, Mehmeti 78´, Carlsson 89´str.
Varningar: Gerzic, Granlund, Skovgaard, Seger
Hörnor: 5-5
Byten ÖSK: Nordin Gerzic ut – David Seger in (46’), Albin Granlund ut – Hussein Ali in (69’), Robin Book ut – Agon Mehmeti in (69’), Jake Larsson ut – Martin Broberg in (79’), Kevin Wright ut – Benjamin Hjertstrand in (79’).
Byten Falkenberg: Edi Sylisufaj ut – Nsima Peter in (57’), Christoffer Carlsson ut – Lorik Ademi in (90’), Anton Wede ut – Gabriel Johansson in (90+2´).
Domare: Per Melin, Per Rehnlund (ass.), Niklas Nyberg (ass.) och Glenn Nyberg (fjärde).

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Albin Granlund – Michael Almebäck – Andreas Skovgaard – Kevin Wright
Jake Larsson – Nordin Gerzic – Johan Mårtensson – Robin Book
Erik Björndahl – Nahir Besara

Startelva Falkenbergs FF
Viktor Noring
Tibor Brink Joza – Sander Van Looy – Tobias Karlsson – Tobias Englund
Karl Söderström – Marcus Mathisen – John Björkengren – Anton Wede
Christoffer Carlsson – Edi Sylisufaj

Text: Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908