Stark ÖSK-vändning gav 3-1 mot Mjällby

ÖSK tog emot nykomlingen Mjällby AIF på Behrn Arena under måndagskvällen. Gästerna tog en tidig ledning efter ett straffmål men efter en bra spelmässig halvlek från ÖSK kvitterade Erik Björndahl och 1-1 i paus. I andra halvleks inledning smekte Nahir Besara in 2-1 på frispark. Med tio minuter kvar satte inhoppande Jake Larsson 3-1 och ÖSK kunde ta säsongens tredje seger.

Det blev åter en 4-4-2 uppställning för Axel Kjälls mannar. In i startelvan jämfört med förlustmatchen mot Norrköping kom Wright, Besara och Björndahl (på bekostnad av Skovgaard, Larsson och Mårtensson). Matchens inledning blev händelserik, efter en hörna för Mjällby gick Lahne sent in i en duell och rammade en Mjällbyspelare och domaren blåste straff. Gästernas kapten Löfquist klev fram och satte säkert bollen till höger om Jansson som chansade åt fel håll. En blytung start på matchen för de svartvita. Några minuter senare var det ytterst nära kvittering. Björndahl serverades en fin djupledsboll i straffområdet och dundrade iväg ett skott som tog i underkanten av ribban och ut. I den 21:a minuten hade Book ett avslut mot mål men det var löst och Johansson i bortamålet kunde rädda utan retur. Minuten senare drev Book upp bollen ute till vänster och serverade Lahne helt fri på bortre stolpen men Jacks avslut blev rakt på utrusande Johansson som gjorde en fin räddning.

ÖSK var det bollförande laget under större delen av första halvlek och försökte ligga på offensivt. I den 36:e minuten svepte Besara iväg en fin djupledsboll mot Lahne som snubblade till något i mottagningen men avancerade in i straffområdet och sköt ett skott som via touch gick til hörna. Någon minut senare var det dock dags för kvittering efter en chanskavalkad. Book fick första chansen fri i straffområdet men Johansson stod åter för en fin räddning, Book sköt igen på returen men blockat av försvarare, efter att Seger brottats framför mål studsade bollen ut i en liten öppen yta och där vräkte sig Björndahl fram och tryckte in bollen i mål. I den 43:e minuten stack Mjällby upp i ett anfall och efter inspel från höger stötte Moro bollen tätt utanför bortre stolpen. På tilläggstid fick Mjällby en frispark i ypperligt läge men Jansson gjorde en fin räddning till hörna på Löfquists fina försök och 1-1 stod sig till halvtidsvilan.

Inför andra halvlek genomförde ÖSK ett byte och Amin ersatte Collander på det centrala mittfältet. ÖSK fortsatte att spela offensivt under inledningen av andra halvlek och det gav resultat. I den 52:a minuten blev Book nedriver strax utanför straffområdet i centralt läge. Besara tog hand om frisparken och curlade den elegant över muren och in i mål intill Johanssons högra stolpe, 2-1. Med timmen spelad skadade sig inhoppande Amin och Gerzic fick ersätta. Mjällby flyttade upp spelet omgående och blev mer offensivt inställda. ÖSK försvarade sig dock väldigt bra. I den 67:e minuten kom ÖSK i ett bra anfall som Besara avslutade från central position, Johansson höll på att tappa in bollen men lyckades i sista stund greppa den innan mållinjen. Fem minuter senare uppstod en liknande situation men även denna gång räddade målvakten Besaras luriga avslut. I den 76:e minuten fick Mjällby ett jätteläge för kvittering men Löfquist sköt över från ett fåtal meter i en fri position framför Jansson. Med 10 minuter kvar byttes Larsson in istället för Lahne. Jake fick bollen tidigt och slog iväg ett fint inlägg mot Seger som tog emot bollen och avslutade. Johansson gjorde pånytt en räddning men på returen kunde Jake påpassligt storma fram och raka in 3-1 i öppet mål från snäv vinkel. Ett superinhopp. Målet gjorde att Mjällbys offensivlusta fick sig en rejäl törn och ÖSK kunde enkelt spela av de återstående minuterna av matchen. 3-1 och ÖSKs andra hemmaseger i rad.

På presskonferensen inledde gästernas Marcus Lantz med att gratulera ÖSK till segern och erkände sig besegrad mot en bättre motståndare för dagen. Han var inte helt nöjd med egna spelet och 3-1 målet blev dödande. Axel Kjäll tyckte att matchens inledning var tuff i och med straffmålet och att 1-1 var väldigt viktigt efter att ha bränt några farliga chanser. Han gladdes med Björndahls krigarmål. Axel berömde även Besaras insats vid frisparksmålet och kände lättnad med Jake Larssons spiken i kistan-mål. En bra insats och imponerad av lagets inställning trots den tunga starten.

Nästa match för ÖSK spelas på torsdag 23 juli kl. 19.00 och då står Helsingborgs IF för motståndet på bortaplan.

Statistik
Resultat: 3-1 (1-1).
Mål: Löfquist 6´ str., Björndahl 38´, Besara 52´, Larsson 80´.
Varningar: Inga.
Hörnor: 5-7
Byten ÖSK: Dennis Collander ut – Simon Amin in (46’), Simon Amin ut – Nordin Gerzic in (60’), Jack Lahne ut – Jake Larsson in (80’), Michael Almebäck ut – Hussein Ali in (86’), David Seger ut – Arvid Brorsson in (86’).
Byten Mjällby: Viktor Gustafsson ut – Jesper Gustavsson in (23’), Besard Savovic ut – Jacob Bergström in (71’).
Domare: Bojan Pandzic, Joakim Amri Nilsson (ass.), Robin Wilde (ass.) och Johan Krantz (fjärde).

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Albin Granlund – Michael Almebäck – Benjamin Hjertstrand – Kevin Wright
Jack Lahne – Dennis Collander – Nahir Besara – Robin Book
David Seger – Erik Björndahl

Startelva Mjällby AIF
Marko Johansson
Joel Nilsson – Max Watson – Jesper Löfgren – Viktor Agardius – Mohanad Jeahze
David Löfquist – David Batanero – Viktor Gustafsson
Besard Savovic – Mamudu Moro

Text: Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908