0-0 mot Häcken på Behrn Arena

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström 

Under torsdagskvällen var det åter dags för Allsvenskt spel och ÖSK tog emot BK Häcken hemma på Behrn Arena. Det blev en väldigt jämn match med tuffa närkamper men inga mål och delad poäng efter 0-0.

Kjäll ställde upp med en 4-4-2 uppställning med några nya namn i startelvan jämfört med senast. Nordin Gerzic, Jack Lahne och Erik Björndahl var åter med från start på bekostnad av Amin, Book och Mehmeti. Det var ÖSK som inledde piggast och efter en kvart kom första riktiga målchansen. Lahne ställde om i en snabb kontring och tog sig in i straffområdet och efter fina dribblingar sköt han tätt utanför. Häcken hade svårt att få igång sitt passningsspel och det var ÖSK som fick nästa målchans också när Björndahl sköt ett lågt skott men Abrahamsson kunde rädda utan retur.

I den 35:e minuten fick Häcken sin första målchans av värde. Bengtsson blev framspelad i ett kanonläge centralt i straffområdet och avlossade ett skott som Granlund lyckades blocka i sista stund. Med två minuter kvar av första halvlek tog sig Besara fram centralt och avlossade ett skott som via touch höll på att ställa Abrahamsson men han lyckades knipa bollen i sista stund. 0-0 stod sig till halvtidspausen.

Andra halvlek inleddes med två tidiga målchanser för Häcken men Jansson var välplacerad två gånger om och kunde rädda utan problem. I den 50:e minuten var det gästernas Zuta som drog till med en frispark som ven förbi tätt utanför första stolpen. Med knappa timmen spelad var det åter Zuta som testade Jansson med ett långskott men inga problem. ÖSK hade väldigt svårt att få till något anfallspel överhuvudtaget och Häcken dominerade det offensiva spelet. Men i den 62:a minuten vann Björdahl en boll högt upp i planen och Mårtensson fick chansen från distans och sköt ett bra skott men Abrahamsson räddade till hörna. Några minuter senare efter en ny ÖSK-hörna uppstod ett kanonläge för Lahne i boxen efter lite flipperspel i straffområdet. Hans skott blockades dock av sista försvararen i röran framför mål.

I minut 70 kom inhoppande ÖSK-bekantingen Yasin farandes framåt för Häcken och hans skott styrdes av försvarare tätt utanför till hörna. Med kvarten kvar bytte Kjäll in Book och Mehmeti ett försök att få till lite mer offensivt spel. Under sista tio minuterna försökte båda lagen gå framåt men hade svårt att komma till de riktigt heta lägena. Matchen slutade mållös
0-0 efter en jämn tillställning över 90 minuter.

Nästa match för ÖSK spelas på söndag 5 juli kl. 17.30 och då står IK Sirius för motståndet på bortaplan.

Statistik
Resultat: 0-0 (0-0).
Mål: Inga.
Varningar: Granlund, Book, Wright, Faltsetas.
Hörnor: 5-5
Byten ÖSK: Michael Almebäck ut – Benjamin Hjertstrand in (69’), Nordin Gerzic ut – Robin Book in (76’), Jack Lahne ut – Agon Mehmeti in (76’), Johan Mårtensson ut – Simon Amin in (92’).
Byten Häcken: Gustav Berggren ut – Ahmed Yasin in (70’), Jasse Tuominen ut – Erik Friberg in (70’), Leo Bengtsson ut – Patrik Wålemark in (82’).
Domare: Mohammed Al-Hakim, Fredrik Klyver (ass.), Mikael Hallin (ass.) och Richard Sundell (fjärde).

Startelva ÖSK

Oscar Jansson
Albin Granlund – Michael Almebäck – Andreas Skovgaard – Kevin Wright
Jake Larsson – Johan Mårtensson – Nordin Gerzic – Jack Lahne
Erik Björndahl – Nahir Besara

Startelva BK Häcken
Peter Abrahamsson
Adam Andersson – Joona Toivio – Rasmus Lindgren – Leonard Zuta– Sebastian Larsson – Ebenezer Alexander Faltsetas – Jasse Tuominen – Gustav Berggren
Daleho Irandust – Alexander Söderlund – Leo Bengtsson

Text: Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908