ÖSK Fotboll och Karlslunds IF FK startar samarbete

ÖSK Fotboll är glada att presentera ett föreningsutvecklande samarbete med Karlslunds IF FK. Samarbetet börjar gälla från och med idag och fortlöper under hela säsongen 2020.

– Det känns bra att nu kunna presentera detta samarbete och vi ser tillsammans med Karlslunds IF FK fram emot att göra fotbollen i Örebro ännu starkare. Karlslund är en stark förening som under många år bedrivit en bra verksamhet som dels fostrat många duktiga spelare samt gjort dem till ett etablerat division 1-lag. Samarbetet innebär att vi kan ge mer speltid åt våra yngre förmågor och på ett smidigt sätt låta dem gå mellan klubbarna, säger Axel Kjäll Manager i ÖSK Fotboll.

Avtalet innebär att spelare som har ett kontrakt med någon av klubbarna kan representera två föreningar samtidigt fram till det år de fyller 22. ÖSK Fotboll har sedan tidigare samma avtal med BK Forward där målvakten Simon Gustafsson kan gå mellan klubbarna.

Som start på arbetet med Karlslunds IF FK kommer ÖSK:s akademispelare Nadir Ayéva med omedelbar verkan att ingå i Karlslunds spelartrupp som startat sin säsong i Division 1 Norra och spelat fyra omgångar än så länge.

– Vi är glada att vi återigen har hittat ett gott sportsligt samarbete med ÖSK Fotboll och vi ser denna utlåning av Nadir som en vinning för samtliga parter. Först och främst för Nadir själv som är en stor talang och som nu får ytterligare möjlighet till seniorspel på en för honom utvecklande nivå. Vidare ser vi givetvis detta som en vinning för ÖSK där de lånar ut en av deras talanger och som får stimuleras i en tuff och utvecklande seniormiljö. För Karlslunds del känns truppen komplett nu när vårt nyförvärv Gustav Rönnbäck Wallin tyvärr råkat ut för en långtidsskada och där Nadir nu kommer in och höjer konkurrensnivån om startplatserna, säger Andreas Östby, Sportchef Karlslunds IF FK.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908