ÖBO skänker 350 000 kr till ÖSK Fotboll

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström

ÖBO har tillsammans med Örebro kommun bestämt sig för att ta ett krafttag för att hjälpa Örebro att komma igen efter coronakrisen. Nu skänker de bland annat 350 000 kr till ÖSK Fotboll.

Som en del av statens stödpaket har ÖBO/Västerporten fått sänkta arbetsgivaravgifter under mars, april, maj och juni. De har dock klarat sig relativt bra under krisen och tillsammans med Örebro kommun har de nu bestämt att använda motsvarande summa till att stötta verksamheter som är till glädje för många örebroare. ÖSK Fotboll är en av verksamheterna som får ta del av pengarna och det är vi väldigt tacksamma för.

– Vi befinner oss, i likhet med väldigt många andra, just nu i ett utsatt ekonomiskt läge. Det besked som ÖBO lämnar betyder otroligt mycket för oss ur flera aspekter. Dels är pengarna i sig väldigt viktiga i arbetet med att säkra vår fortlevnad. Och det jag vill lyfta minst lika mycket är den signal ÖBO skickar i och med detta. Att de ser att vi och Kif Örebro är viktiga för staden, både utifrån vår roll som fotbollsklubbar, men även för all samhällsnytta vi skapar genom flera av våra engagemang, är vi ödmjukt glada och tacksamma för. Lika mycket som pengarna betyder mycket så ger signalen och gesten oss massor av energi i vårt fortsatta arbete, säger Simon Åström, vd i ÖSK Fotboll.

Stort tack, ÖBO! Tillsammans är vi allt.

Läs mer om ÖBO:s insatser här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908