Premiärförlust mot AIK

Under söndagseftermiddagen var det äntligen dags för Allsvensk premiär 2020. ÖSK tog emot AIK på ett publiktomt Behrn Arena. Efter en jämn och innehållsrik första halvlek var det 0-0 på resultattavlan. I andra halvlek gav Tihi gästerna ledningen efter timmen spelad. ÖSK försökte att trycka på i slutet för att kvittera och var ett ribbskott från Book ifrån 1-1. Men istället gjorde Asani 0-2 på tilläggstid, en jämn match men marginalerna var inte på ÖSKs sida denna gång.

Kjäll ställde upp laget i en 4-4-2 uppställning och ÖSK kom till start med fyra av sina nyförvärv, Benjamin Hjertstrand, Andreas Skovgaard, Jack Lahne och Nahir Besara. ÖSK inledde matchen bra första 10 minuterna med ett stabilt passningsspel och offensivlusta. I den 13:e minuten spelade Besara perfekt fram Lahne i djupled ute till vänster och den snabbe yttern tog sig in i straffområdet och avslutade från snäv vinkel. AIKs nye målvakt Haugaard stod för en strålande enhandsräddning på det fina avslutet och bollen till hörna. AIK tog sig mer och mer in i matchen och tog över bollinnehavet och initiativet ju längre första halvlek led. I den 34:e minuten ställde ÖSK om snabbt och Besara serverade Mehmeti framför mål, Agon som var hårt uppvaktad avslutade direkt, tätt utanför första stolpen. Några minuter senare kom AIK fram i ett fint anfall som avslutades av Mets som pressade iväg ett lågt skott som smet tätt utanför den bortre stolpen. Det kändes som ett bortamål hängde i luften men det var ÖSK som fick den stora chansen i slutsekunderna av första halvlek. Lahne passade fram Mehmeti i straffområdet som från nära håll tryckte iväg ett lågt och hårt avslut men danske Haugaard i bortamålet stod återigen för en grym enhandsräddning. 0-0 var därmed ett faktum när spelarna kliv in i omklädningsrummen för halvtidspausen.

Andra halvlek inleddes med ett distansskott av Besara efter två minuter, men Haugaard kunde enkelt rädda utan retur. Matchbilden var snarlik första halvleks andra hälft med ett AIK som hade det mesta initiativet men ett inte ofarligt ÖSK när tillfällen gavs. Med timmen spelad skaffade sig AIK en hörna från höger som Larsson curlade in. Centralt i straffområdet mötte Tihi med pannan och bollen satt säkert förbi en chanslös Jansson, 0-1. ÖSK försökte hitta tillbaka in i matchen och gjorde ett snabbt byte med Mårtensson in på bekostnad av Amin. AIK kontrollerade dock matchbilden och ÖSK hade svårt att skapa något framåt överhuvudtaget. I den 86:e minuten frispelades inhoppande Silva men Jansson kunde göra en fin räddning och hålla ÖSK kvar i matchen hela vägen in i slutet. I den 88:e minuten fick Besara en halvchans men hans distansskott gick högt över. Minuten senare dräpte inhoppande Book iväg ett distansskott från stillastående och bollen gick stenhårt i ribbans underkant och ut! Otroligt nära kvittering. 8 tilläggsminuter aviserades och det svartvita hoppet ökade, men tystades i den 92:a minuten när Asani bombade upp 0-2 i krysset med ett fantastiskt avslut från straffområdesgränsen. Det blev inga fler aktioner av värde och matchen slutade 0-2.

Resultat: 0-2 (0-0).
Mål: Tihi (59’), Asani (90+2).
Varningar: Ofori, Skovgaard,
Hörnor: 6-5
Byten ÖSK: Simon Amin ut – Johan Mårtensson in (65’), Benjamin Hjertstrand ut – Kevin Wright in (74’), Agon Mehmeti ut – Robin Book in (74’), Jack Lahne ut – Erik Björndahl in (84’).
Byten AIK: Ebenezer Ofori ut – Enoch Kofi Adu in (70’), Henok Goitom ut – Kolbein Sigthorsson in (70’), Felix Michel ut – Per Karlsson in (75’), Bilal Hussein ut – Robert Lundström in (75’), Saku Ylatupa ut – Stefan Silva in (83’).
Domare: Martin Strömbergsson, Niclas Ivarsson (ass.), Mark Josef (ass.) och Fredrik Hansson (fjärde).