ÖSK Fotboll startar ÖSK-linjen, en telefonlinje för äldre

ÖSK har en lång tradition av att vara en aktiv del av samhället. Klubben driver en rad projekt för att skapa inkludering i samhället. På tisdag den 31 mars startar vi ÖSK-linjen som riktar sig till personer över 70 år som känner sig ensamma och i behov av att ha någon att prata med.

Att många äldre i samhället upplever en stor ensamhet är inget nytt problem och med den oro som finns i och med Coronaviruset, och den isolering den innebär, är det rimligt att tro att känslan av ensamhet kan öka hos många.

– Ensamhet bland äldre är en av vår tids största folkhälsoproblem. ÖSK har under lång tid spelat en roll här. Runt vår klubb finns flera hundra fantastiska människor och eldsjälar, vars ideella insatser betyder otroligt mycket för vår förening. Många av dem är äldre och för dem fyller klubben en stor och viktig funktion, då många av dem har sin identitet och sitt sociala liv runt klubben. Den gemenskap som finns runt ÖSK är viktig som samhällsfunktion och ur ett folkhälsoperspektiv, säger Simon Åström, VD, Örebro SK Fotboll.

För att ytterligare stärka sin roll så kommer ÖSK med start på tisdag den 31 mars starta ÖSK-linjen, som kommer vara öppen tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan klockan 10.00 och 12.00. Alla som är 70 + är välkomna att ringa för att prata om såväl fotboll och ÖSK som livet i stort och först ut att bemanna ÖSK-linjen är bland annat klubbens manager Axel Kjäll och lagkapten Nordin Gerzic. Alla samtal är välkomna och numret är 019–16 73 00.

– I dessa tider är det viktigt att vi går samman och hjälps åt. Det är så många som är utsatta av allt det som händer just nu. Vi tror inte att vi i ÖSK kan förändra världen, men alla insatser räknas. Vi har den senaste veckan jobbat intensivt med en rad åtgärder för att hantera klubbens situation, men lika intensivt med att titta på vad vi kan göra för de som finns runt omkring oss. En av insatserna vi gör är ÖSK-linjen, och det känns fint att såväl spelare, tränare och kontorspersonal vill vara med och bemanna linjen, säger Simon Åström.

Initiativet kommer utvärderas löpande och målet är att det ska vara en långsiktig satsning.

–Vi hoppas och tror att ÖSK-linjen ska bli uppskattad och vi utvärderar löpande hur stor efterfrågan är. Vi jobbar även med andra initiativ. Vi vill göra vad vi kan för att hjälpa till i en svår tid och nyckelordet är att vi gör det tillsammans, avslutar Simon Åström.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908