Förlust i träningsmatch mot Kalmar FF

Johan Mårtensson under träningsmatch mot Kalmar i Linköping

Under tisdagen spelades en träningsmatch mot Kalmar FF på neutral plan, i Linköping inför tomma läktare. ÖSK tog ledningen tidigt i den andra halvlek, men tappade sedan matchen som slutade i förlust 1 - 4.

Kalmar inledde den första halvleken bäst och var det lag som skapade de hetaste målchanserna. ÖSK kom dock in i matchen ju längre halvleken gick, men satte inte Hägg-Johansson i Kalmarmålet på några större prov.

Den andra halvleken började ÖSK piggt och tog också ledningen i minut 55. Simon Amin, som hoppade in inför andra halvlek, kom fri från högerkanten och tryckte upp bollen i nättaket vid den främre stolpen. Ledningen höll inte länge, redan i den 60:e minuten kvitterade Kalmar FF genom Alexander Ahl-Holmström. 1 - 2 kom efter att ÖSK slarvat i eget straffområde och Jake McGuire tappat bollen, vilket ledde till att Isak Jansson kunde ge ledningen till smålänningarna.

I minut 80 var Kalmar på väg mot ett friläge, men Hussein Ali rev ner Kalmarspelaren och drog således på sig en straff som Edvin Crona förvaltade säkert. Matchens sista mål kom efter en fin frisparksvariant från Kalmar, där Isak Jansson gjorde sitt andra mål genom att dundra upp bollen i främre krysset.

Oscar Jansson (ut 45)
Albin Granlund (ut 77), Arvid Brorsson, Daniel Björkman (ut 69), Benjamin Hjertstrand (ut 77)
Nordin Gerzic (ut 69), Johan Mårtensson
Dennis Collander (ut 45), Robin Book (ut 77), Jake Larsson
Erik Björndahl

Ersättare
Jake McGuire (in 45), Hussein Ali (in 69), Niclas Bergmark (in 77), Helmer Andersson (in 77), Alfred Ajdarevic (in 77), David Seger (in 69), Simon Amin (in 45)

Text: Martin Eriksson