Den 10 mars släpper vi biljetterna till hemmapremiären

Tisdagen den 10 mars släpper ÖSK Fotboll lösbiljetterna till hemmapremiären mot Djurgårdens IF. Trycket på matchen är enormt och allt tyder på att den blir utsåld. Samtidigt släpps även biljetterna till de andra fem hemmamatcherna under våren.

Den allsvenska hemmapremiären mot Djurgården närmar sig med stormsteg. Det är inte bara en hemmapremiär för ÖSK, utan det är den första matchen av samtliga i Allsvenskan 2020. Regerande mästarna Djurgårdens IF kommer på besök och intresset för matchen är enormt från såväl Örebroarna som Stockholms-supportrarna. Det medför en del praktiska konsekvenser.

Sandra Almqvist, marknads- och evenemangsansvarig på ÖSK berättar mer:
– När vi släpper biljetterna till premiären så är vår prognos att matchen ganska snabbt kommer bli utsåld. Det innebär att Örebropubliken bör vara tidigt ute och köpa sin biljett. Trycket från Djurgårdshåll är stort och väntar man för länge så riskerar man att bli utan biljett. Det är såklart viktigt för oss att vi får ett bra stöd från hemmapubliken så inte Djurgårdens supportrar köper upp en för stor del av arenan.

– Jag vill också slå ett extra slag för årskort, vilket man bör köpa innan biljettsläppet. Det finns fortfarande bra platser att välja mellan men så fort vi släpper upp lösbiljetterna så är dessa de första som går åt och man kan då vara tvungen att vänta tills efter matchen för att få ett årskort på den plats man vill ha. Årskortsinnehavarna är våra mest lojala supportrar och vi jobbar hårt för att bli ännu fler. Det kommer bli många minnesvärda upplevelser på Behrn Arena under 2020.

Läs mer om årskort och hur du skaffar det. Öppnas i nytt fönster.

Förra året gick ÖSK ut med kampanjen ”Allsvenskans mest prisvärda årskort”. Även 2020 så är ÖSK:s årskort väldigt prisvärda och det finns inte många ställen i Sverige där man kan se allsvensk fotboll till samma pris som i Örebro.

Som vanligt kommer ÖSK under säsongen 2020 ha två kategorier av matcher. ”Toppmatcherna" mot AIK, Djurgården, Hammarby, Norrköping och Malmö har ett pris som skiljer sig på flera sektioner jämfört med övriga matcher. En nyhet i år är att om man köper förköp så kommer biljetterna vara billigare än om man väntar till matchdag.

– Vi vill premiera de som är tidigt ute med att köpa sin biljett. Ju fler biljetter vi säljer via förköp, desto mer drag blir det runt matcherna och det påverkar biljettförsäljningen i sin helhet. Sedan kostar det också extra för klubben med matchdagsförsäljning. Dels för att det blir svårare att få en tydlig prognos kring publiksiffran vilket gör att bemanningen blir mer oberäknelig. Och dels kostar biljettpersonalen, som administrerar en stor del av matchdagsförsäljningen, pengar. Därför uppmuntrar vi att köpa biljetten tidigare än matchdag.

Mer information om biljetter och priserna för 2020 finner du här. Öppnas i nytt fönster.

Allsvensk hemmapremiär 2020
Örebro SK - Djurgårdens IF
4 april 13:00, Behrn Arena
Biljetter släpps 10 mars

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908