Skyttekungen Erik Björndahl klar för ÖSK Fotboll

Nu står det äntligen klart att örebrosonen och skytteligavinnaren Erik Björndahl är klar för ÖSK Fotboll. Den 29-årige anfallaren ansluter från Degerfors IF där han under 2019 vann skytteligan för hela Superettan med sina 20 mål. Björndahl skriver nu på ett treårigt kontrakt med klubben som sträcker sig till och med 2022.

– Vi är väldigt glada att kunna hälsa Erik välkommen till klubben. Jag har följt honom under hela hans karriär och han har haft två starka säsonger i Superettan där han förra året vann skytteligan. Erik är duktig i offensivt straffområde, stark i duellspelet och en spelare som gör sin omgivning bättre. Han är en person som kommer passa perfekt in i vår grupp med sin förmåga att sprida energi både på och utanför planen. Att kunna rekrytera Superettans skyttekung som också är född och uppväxt i Örebro är en del i vår ambition att bygga laget med lokal förankring, säger Axel Kjäll, Manager i ÖSK Fotboll.

Erik Björndahl inledde sin karriär i Örebro-klubben BK Forward redan som femåring. Säsongen 2006 tog han klivet upp i A-laget och debuterade året därpå i Division 1 Norra. Under sina år i klubben hade han mellan 2010 och 2012 Axel Kjäll som tränare. Säsongen 2017 vann BK Forward Division 2 och Björndahl stod då för 24 mål på 24 matcher samt vann skytteligan.

Inför 2018 värvades Björndahl till Degerfors IF där han redan under sin första säsong i Superettan gjorde 14 mål. 2019 gjorde han hela 20 mål och vann med det skytteligan.

– Jag är såklart väldigt nöjd och det är superkul att vara här. Det känns helt rätt att gå till ÖSK och jag har velat det här hela tiden. För mig som örebroare har drömmen och målet alltid varit att få spela här ute på Behrn Arena. Det är även ett bra steg i min karriär och jag är väldigt glad att vara en ÖSK-spelare, säger Erik Björndahl.

Björndahl gör sin första träning med ÖSK imorgon torsdag klockan 10:30 på Behrn Arena.

Erik Björndahl
Född: 1990-07-13
Längd: 189 cm
Position: Anfallare
Tidigare klubbar: BK Forward och Degerfors IF

I samband med övergången går ÖSK Fotbolls Johan Bertilsson till Degerfors IF.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908