Akademitränarna 2020

Foto: Icon Photography / ÖSK Fotboll

Idag, tisdag 7 januari, startar ÖSK Fotbolls akademiverksamhet upp igen efter julledigheten. ÖSK kan nu presentera de tränare som är klara för att leda och utveckla verksamheten under de kommande åren. Rickard Torstensson och Carola Söberg fortsätter som huvudansvariga tränare för P19 respektive P17. Ny huvudtränare i P16 för 2020 är Pontus Björkman.

ÖSK Fotboll Akademi består av tre olika lag: P16, P17 och P19. Ett av målen med akademin är att utveckla och fostra framtida elitfotbollsspelare för spel både i Sverige och utomlands. Ett långsiktigt mål är att år 2023 så ska 50 % av spelarna i A-truppen komma från den egna akademin.

– Vi är otroligt nöjda med de tränarteam vi har fått ihop, och vi är extra glada att Carola, Rickard och Pontus har tagit på sig ansvaret som huvudtränare för respektive lag. Rickard är den med mest erfarenhet i rollen och har även varit längst i klubben. Carola går in i året 2020 med mer erfarenhet och hon kommer med sin noggrannhet och proffsiga beteende lyfta P17 ytterligare, säger Björn Cervin, utvecklingsansvarig i ÖSK Fotbolls akademi.

– Gemensamt för dem alla är att de tillhör en ny generation av tränare med gedigen fotbollsbakgrund samt ett modernt ledarskap och kompetens inom de analysverktyg som är så viktiga i dagens fotboll. Vi är övertygade att de kommer att kunna utveckla akademin och ta oss till nästa nivå i linje med klubbens vision. Jag ser framemot att jobba med dem under de kommande åren, avslutar Björn Cervin.

Ny huvudansvarig tränare för P16 är tidigare tränaren för Latorps IF, Pontus Björkman. Latorps IF som huserar i division 4 har under Pontus år som ansvarig varit ständigt i toppen av serien. Pontus är en ambitiös och pålitlig tränare, en mycket skicklig instruktör med erfarenhet från seniornivå och arbetar dagligen med ungdomar i skolan som lärare.

– Det känns riktigt bra och spännande att hjälpa klubben jag älskar och få förtroende att fortsätta utveckla det goda arbetet som akademin och ÖSK Fotboll redan gör, säger Pontus Björkman, ny huvudtränare för P16.

Under 2019 fick P17 tillskott i ledarstaben av den rutinerade Agon Mehmeti som till vardags spelar i ÖSK:s A-lag. Att Agon är med och delger sin erfarenhet från sin egna fotbollskarriär är ovärderligt för akademispelarna då de får se vad som krävs på nära håll. Till 2020 kommer Agon att fortsätta vara med och leda P17 tillsammans med Carola och Daniel Angergård. Även P16-laget förstärks med en allsvensk spelare då Arvid Brorsson kommer att hjälpa till.

Ledare P19
Rickard Torstensson - huvudtränare
Eric Forselius
Felix Möller
Göran Kring
Caique Müller

Ledare P17
Carola Söberg - huvudtränare
Daniel Angergård
Agon Mehmeti
Göran Kring
Caique Müller

Ledare P16
Pontus Björkman - huvudtränare
Bernhard Nilsson
Arvid Brorsson
Albin Hoonk
Magnus Öst

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908