Så gick det för ÖSK:s landslagsspelare

ÖSK:s Jake Larsson till höger i bild deppar efter att Irland gjort mål.
Foto: Bildbyrån / Suvad Mrkonjic

Fem spelare från A-truppen var i väg under landslagsuppehållet och representerade sina länder. Så här gick det för de uttagna spelarna.

Albin Granlund
Granlund var uttagen till EM-kval med Finlands landslag. I den första matchen vann Finland hemma mot Grekland med 1-0. Granlund fanns då med som ersättare men blev aldrig inbytt.

När Finland senare under veckan tog emot Italien var Granlund dock med i startelvan och spelade 82 minuter. Finland förlorade matchen med 1-2.

Jake Larsson
För första gången var Larsson uttagen till svenska U21-landslaget för att spela tävlingsmatch. Ett EM-kval mot Irland stod på pappret och Larsson inledde matchen på bänken. I den 62:a minuten kom det efterlängtade inhoppet och Larsson fick tävlingsdebutera i landslagströjan på Guldfågeln Arena. Tyvärr blev det ingen rolig historia för Sveriges del då matchen slutade 1-3 till Irland.

Simon Amin
Amin reste till Syrien för att göra klart med pappersarbete som innebär att han från och med nu kommer kunna representera Syriens landslag i tävlingssammanghang.

Helmer Andersson
Svenska P18-landslaget spelade en fyrnationsturnering där Norge stod för motståndet i den första matchen. Resultatet 0-0 stod sig efter fulltid vilket resulterade i en straffläggning. Där var Sverige skarpast och besegrade Norge med 4-2. Helmer Andersson spelade hela matchen.

I finalen mot Danmark åkte Sverige på en sur uddamålsförlust när hemmanationen vann med 1-0. Andersson fick ingen speltid den gången.

Niclas Bergmark
Bergmark spelade 90 minuter när svenska P17-landslaget besegrade Norge med 3-1 i den första matchen av deras fyrnationsturnering.

Sverige följde upp vinsten med en 0-0 match mot Irland. Bergmark, som var en av två spelare som fick starta även denna match, fick den här gången äran att bära kaptensbindeln och spelade hela matchen.

Bergmark spelade ingenting i den avslutande gruppfinalen mot Österrike. Matchen slutade 1-1, vilket innebar att Österrike vann turneringen tack vare en bättre målskillnad.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908