Stabil 3-1 seger mot AFC Eskilstuna

ÖSK tog under lördagseftermiddagen emot AFC Eskilstuna på ett soligt Behrn Arena. Efter en första halvtimme stod det 2-0 efter mål av Broberg och Larsson. AFC reducerade strax före paus 2-1. Bertilsson satte 3-1 tidigt i andra halvlek och efter det kontrollerade ÖSK matchen och kunde avgå med segern och tre nya poäng in på kontot.

ÖSK kom till start utan tongivande Strandberg, Rogic och Amin. Istället fick Granlund, Bertilsson och Prodell kliva in i startelvan. ÖSK inledde piggt i augustisolen och vaskade fram några halvchanser tidigt efter hörnor och snabba uppspel på kanterna. I den 10:e minuten kom en tredje ÖSK-hörna från Gerzic. Denna gång kunde Broberg relativt ostörd gå upp och elegant knoppa in ledningsmålet förbi en chanslös Levchenko i bortamålet. 1-0 och en perfekt start. Med kvarten spelad tvingades Almebäck utgå skadad och Amin ersatte. Därmed flyttade Lorentzson ner från mittfältet till backlinjen.

I den 20:e minuten slarvade bortamålvakten och ÖSK fick ett kanonläge att utöka till 2-0. Broberg som snott åt sig bollen passade fram till Bertilsson som släppte vidare till Prodell. Viktor sköt dock en bit utanför första stolpen. I den 26:e minuten stämplades Bertilsson av Hodzic i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Larsson klev fram och smällde distinkt in 2-0 till höger om målvakten och publiken kunde återigen brista ut i måljubel! Tio minuter senare i minut 36 var det ytterst nära även 3-0. Efter klapp-klappspel passade Broberg fram en fri Prodell i straffområdet som dock avslutade något för rakt på och Levchenko kunde rädda till hörna. När alla såg ut att vänta på halvtidsvilan så stack AFC upp i ett sällsynt anfall och Vagic fick bollen centralt i straffområdet och skickade in 2-1 reduceringen i 45 minuten. Ett snopet mål och ÖSK fick gå till pausvila med enbart en uddamålsledning trots en mycket fin första halvlek.

Andra halvlek inleddes med en vass ÖSK chans i den 51:a minuten. Efter en hörna hölls bollen kvar kring straffområdet. Larsson utmanade och tryckte iväg ett curlat skott som smet tätt utanför bortre stolpen. Några minuter senare var det åter igen ÖSK som tryckte på offensivt. Broberg klackade bollen till Bertilsson som slog till med ett hårt och lågt skott och bollen satt stensäkert intill bortre stolpen 3-1! Några minuter senare borde det varit 4-1. Larsson passade fram Wright som bara ett fåtal meter från mål fick fritt skottläge men Kevin tryckte upp bollen i ribban istället för nätmaskorna. Fortsatt 3-1.

Med cirka 20 minuter kvar testade först Larsson skottlyckan, men bollen i burgaveln, och sedan Bertilsson, men ytterligare en räddning. AFC hade svårt att skapa offensiva lägen och ÖSK kontrollerade spelet mestadels utan bekymmer. Med kvarten kvar byttes Lorentzson ut mot Björkman och strax efteråt skadade sig Broberg och Kasim fick ersätta Martin. Med nio minuter kvar hade AFC en chans till reducering med ett bra skott som tog insida stolpe men ut, som tur var för ÖSK:s del. Under slutminuterna hände det inte så mycket mer i chansväg och ÖSK kunde avgå med en stabil 3-1 seger i solgasset på Behrn Arena.

På den efterföljande presskonferensen inledde gästernas tränare Nemanja Miljanovic att förtälja att hans lag släppte in lite för enkla mål idag. 2-1 reduceringen blev en biljett in i matchen men när 3-1 kom blev det för tungt att komma tillbaka på allvar igen. Han tyckte att Örebro hade bra kontroll på avslutningen och vann rättvist. Axel Kjäll var nöjd med sitt lags prestation idag och gladdes åt segern. En fartfylld första halvlek med utdelning i mål och efter 3-1 var det komfortabelt spel utan stress. Han vidrörde även faktumet att det återigen var lite stökigt med nya skador som krävde byten men att alla spelarna stod för goda prestationer över 90 minuter.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 14 september kl. 13:30. Då gästar GIF Sundsvall Behrn Arena.

Resultat: 3-1 (2-1)
Mål: Broberg 10´, Larsson 27’, Vagic 45’, Bertilsson 53’.
Varningar: Hodzic, Vagic.
Hörnor: 7-5
Byten ÖSK: Michael Almebäck ut – Simon Amin in (16’), Martin Lorentzson ut – Daniel Björkman in (73’), Martin Broberg ut – Yaser Kasim in (75’).
Byten AFC Eskilstuna: Gustav Jarl ut – Pavle Vagic in (22’), Ismet Lushaku ut – Soya Takahashi in (59’).
Publik: 4029
Domare: Kaspar Sjöberg, Johan Thalin (ass.), Daniel Yng(ass.) och Kastriot Gerxhaliu (fjärde).