Kaya och Eriksson om uttagningen till P15-landslaget

Foto: Bildbyrån / Jesper Zerman

ÖSK Fotboll är mycket glada över att ytterligare två spelare från akademin blivit kallade till landslagssamling. Denna gång är det försvararen Christian Kaya och målvakten Theo Eriksson som blivit uttagna till P15-landslaget. Förbundskapten Christofer Augustsson har kallat 18 spelare för en dubbellandskamp mot Finland.

Både Kaya och Eriksson kom till ÖSK Fotbolls akademi hösten 2018. Spelarna har visat stor vilja och ambition att utvecklas vilket har genererat en välförtjänt plats i såväl landslaget som i akademins P17-trupp.

– Jag har utvecklats massor sedan jag kom till ÖSK:s akademi och inte bara som spelare utan även som person. Den höga kvalitén på alla träningsgrupper samt den målvaktsutbildning som finns i akademin gör att tillvaron är utvecklande varje dag. Tränarna är professionella och skapar en seriös miljö med högt tempo och utvecklade innehåll, säger Theo Eriksson.

– De möjligheter som finns hos ÖSK Fotboll med professionella tränare och faciliteter gör att man utvecklas ständigt. Det handlar om att ta vara på chansen och jobba hårt varje träning och match när det finns så många bra tränare. De vill hela tiden hjälpa en att utvecklas till en bättre spelare, berättar Christian Kaya.

P15-landslaget spelar match på Gotland den 20 augusti och den 22 augusti med matchstart 18.00 båda dagarna.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908