ÖSK till sommarvila efter tre sköna poäng i Göteborg

ÖSK gjorde under lördagen sista allsvenska matchen innan uppehållet när laget ställdes mot IFK Göteborg på bortaplan. Hemmalaget tryckte på rejält men strax före paus tog ÖSK ledningen genom Rogic. I andra halvlek försvarade sig ÖSK mycket stabilt och kunde hålla undan och avgå med segern. Den tredje raka på bortaplan vilket blev en perfekt födelsedagspresent för manager Axel Kjäll.

Axel Kjäll valde att ge Simon Amin chansen från start på bekostnad av Victor Prodell och Almebäck fanns åter i startelvan efter skadeproblem. Detta innebar en formation som mer liknande 4-3-3 som utgång. Matchen inleddes med att ÖSK fick ett farligt läge efter en frisparksvariant men Bertilssons avslut gick en bit över målet. IFK Göteborg tog tak i taktpinnen och satte tryck mot ÖSK-försvaret. I minut 11 blev det farligt när Karlsson-Lagemyr klackar bollen mot mål men utanför Janssons högra stolpe. Efter cirka 20 minuter skadade sig IFKs kapten Sebastian Ohlsson och fick ersättas tidigt. I den 32:a minuten fick ersättaren Toko ett kanonläge att spräcka nollan men Jansson kom ut i tid och gjorde en jätteräddning. Några minuter senare var det dags igen. Karlsson Lagemyr frispelade Wernersson i vänsterläge men Oscar var ute och gjorde en reflexräddning med ena armen. När det kändes som Göteborg var oerhört nära att ta ledningen kom istället 0-1 i slutminuten av första halvlek. Efter en fin aktion av Wright nådde bollen Gerzic som tryckte till med vad som såg ut att vara ett lågt missriktat avslut från distans, men i efterhand tolkas som en mästerlig passning. För bollen skar genom straffområdet och nådde en helt fri Rogic vid bortre stolpen som retfullt enkelt kunde peta in 0-1 förbi Anestis. En rejäl kalldusch för Göteborg. Innan första halvlek tog slut drog även Calisir en baksida och Da Graca fick ersätta strax innan domaren blåste av efter 45 minuter och alltså ledning ÖSK i paus.

Den andra halvleken inleddes förhållandevis lugnt där ÖSK försvarade sig säkert mot hemmalagets offensiv. Göteborg hade svårt att komma till några farliga lägen mot ett kompakt ÖSK. Men med 20 minuter kvar kom en riktig superchans för kvittering. Söder sköt från nära håll och Granlund gjorde ett monstertäck, returen till Nygren i fritt skottläge men skottet högt över. ÖSK skapade i princip ingenting framåt på hela andra halvlek förutom en situation med 7 minuter kvar. Rogic drev upp bollen ute till vänster och svepte in ett perfekt inlägg till Bertilsson som lade bollen till rätta innan han avslutade från nära håll. Hela arenan höll andan medan Bertilssons skott rullade mot bortre stolpen men träffade dess insida och studsade sedan i händerna på målvakten. Otroligt nära och där borde matchen varit stängd. Istället ställde Göteborg om igen och fortsatte forcera framåt. Minuten senare fick hemmalaget en frispark ute till vänster. Bollen slogs in mot Nygren som knoppade in kvitteringen, trodde alla, men linjemannen höjde flaggan och målet dömdes bort för offside. Hårfint. ÖSK slet på sista minuterna och orkade stå emot och försvarade sin ledning hela vägen in tills domaren blåste av matchen. Därmed höll ÖSK nollan för första gången den här säsongen och tog lagets tredje raka seger på bortaplan. En skön trepoängare att ta med sig in i uppehållet och en perfekt födelsedagspresent för Axel Kjäll – dubbelt grattis!

Nästa match för ÖSK spelas fredag 28 juni kl. 18.00, då kommer Helsingborgs IF på besök till Behrn Arena.

Resultat: 0-1 (0-1)
Mål: Rogic 45´.
Varningar: Wright, Nygren.
Hörnor: 8-2
Byten ÖSK: Simon Amin ut – Arvid Brorsson in (90+1’).
Byten Göteborg: Sebastian Ohlsson ut – Nzuzi Toko in (23’), André Calisir ut – Kristopher da Graca in (45+3’), Alhassan Yusuf ut – Sargon Abraham in (75’).
Publik: 13.197
Domare: Victor Wolf, Peter Magnusson (ass.), Marcus Lundgren Klitte (ass.) och Haris Memisevic (fjärde).