Mållöst ÖSK föll mot Sirius

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström

I Allsvenskans elfte omgång mötte ÖSK under måndagskvällen IK Sirius hemma på Behrn Arena. I en jämn men händelsefattig första halvlek gav Ståhl Sirius ledningen i slutskedet. Förre ÖSK-spelaren Saeid utökade Siriusledningen med drygt tjugo minuter kvar av matchen. ÖSK var aldrig nära att ta sig tillbaka in i matchen som slutade 0-2.

På ett kylslaget Behrn Arena väntade under måndagen match för ÖSK mot IK Sirius. Matchinledningen var jämn. ÖSK hotade Sirius ett par gånger med farliga omställningar men den sista skärpan saknades för att sätta Alvbåge i gästernas mål på prov. I takt med att regnet började strila ned över Behrn Arena avtog dock kraften i båda lagens anfallsförsök. Publiken fick se ställningskrig med kamp och glidtacklingar istället för vägvinnande kombinationsspel och chanskavalkad. Matchens första heta läge skapade Sirius först i den 25.e minuten. Ett högerinlägg från Larson nådde Gustafsson som avslutade direkt på volley. Jansson visade dock att formen var intakt och stod dock för en fin reflexräddning.

ÖSK fick en än bättre chans i den 33:e minuten när Granlund vände upp på vänstersidan och slog ett inlägg mot första stolpen. Prodell löpte in i bollbanan och fick bollen på foten men lyckades inte få avslutet från nära håll på mål. Fyra minuter senare kom matchens första mål. Lundholm avlossade ett skott från den högra delen av straffområdet. Skottet blockerades vilket satte Jansson ur position. Bollen studsade vidare in i straffområdet där dubbla kampsituationer uppstod. I den andra gick Uppsalalagets vänsterytter Ståhl segrande och kunde liggande stöta in 0-1. Bortalagets ledning stod sig tills pausvilan.

Fem minuter efter paus fick Gerzic skottläge i ytan utanför straffområdet men Alvbåge räddade ÖSK-kaptenens låga skott. Wright följde upp med en fin aktion på vänstersidan och avlossade ett hårt skott som täcktes till hörna. Några minuter därefter slog Gerzic en boll i djupled mot Strandberg som såg att Alvbåge var ute på vift, men Carlos försök till lobb gick utanför det öppna målet. Den korta ÖSK-pressen kom dock snabbt av sig. I den 68:e minuten frispelades Saeid och bröt in i straffområdet till vänster. Jansson tog sig ut för att skära av vinkeln men Saeid tog ett avslut som gick under Janssons arm och vidare in i mål. 0-2 till Sirius.

Med drygt tio minuter kvar fick ÖSK en chans att reducera. Inhopparen Omoh dribblade till vänster och spelade bollen snett inåt bakåt. Till slut nådde den Bertilsson som avlossade ett stenhårt skott som dock gick tätt utanför den högra stolpen på Alvbåges mål. Kjäll genomförde ytterligare offensiva byten, dock utan påtaglig effekt på matchbilden. Sirius kunde förhållandevis enkelt spela av slutfasen av matchen och segersiffrorna skrev till 0-2.

Sirius Mirza Jelecak inledde presskonferensen efter matchen. Han berömde Sirius supporterskara och tyckte det var kul att bortalaget kunde glädja de tillresta med tre poäng. Han tyckte att Sirius hade svårt att hitta igenom ÖSK:s försvar i en jämn första halvlek. I andra halvlek ansåg han att Sirius blev lite väl låga i försvarsspelet, men lyckades samtidigt skapa farliga omställningar som resulterade i Saeids avgörande mål. ÖSK:s manager Axel Kjäll ansåg precis som kollegan att första halvlek var jämn men att Sirius utnyttjade de få målchanserna till skillnad från ÖSK. Axel tyckte att ÖSK gjorde ett tappert försök att komma tillbaka in i matchen, men att laget saknade udd i sista tredjedelen.

Nästa match för ÖSK spelas på lördag den 1 juni kl. 16.00 på Gamla Ullevi. Motståndare är IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

Statistik
Resultat: 0-2 (0-1)
Mål: Ståhl (37’), Saeid (68’)
Varningar: Larson, Gerzic
Hörnor: 4-1
Publik: 4276
Byten ÖSK: Wright ut - Omoh in (73’), Prodell ut - Deprem in (87’), Bertilsson ut - Amin (90’)
Byten IK Sirius: Gustafsson ut - Andersson in (63’), Lundholm ut - Sirelius in (73’), Ståhl ut - Björnström in (83’)
Domare: Glenn Nyberg, Daniel Gustavsson (ass.), Niclas Ivarsson (ass.) och Ahmed Abid (fjärde)

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Martin Lorentzson - Arvid Brorsson - Albin Granlund - Kevin Wright
Jake Larsson - Nordin Gerzic - Filip Rogic - Johan Bertilsson
Viktor Prodell - Carlos Strandberg

Startelva IK Sirius
John Alvbåge
Tim Björkström - Kebba Ceesay - Jesper Arvidsson
Karl Larson - Christer Gustafsson - Niklas Thor - Adam Ståhl
Sam Lundholm - Philip Haglund - Mohamed Saeid

Text: Carl Rosén & Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908