Akademitränarna för 2019 är nu klara

På måndag 7 januari, startar ÖSK Fotboll Akademi upp verksamheten igen efter julledigheten. ÖSK kan nu presentera de tränare som är klara för att leda och utveckla verksamheten under de kommande åren: Carola Söberg, Rickard Tortensson och Eric Forselius har skrivit avtal med klubben som ansvariga huvudtränare för klubbens tre akademilag.

ÖSK Akademi består av tre olika lag: U16, U17 och U19. Ett av målen med akademin är att utveckla och fostra framtida elitfotbollsspelare för spel både i Sverige och utomlands. Ett långsiktigt mål är att 2023 så ska 50 % av spelarna i A-truppen komma från den egna akademin.

- Vi är otroligt nöjda med de tränarteam vi har fått ihop, några pusselbitar återstår att lösa, men vi är extra glada att Carola, Rickard och Eric har tagit på sig ansvaret som huvudtränare för respektive lag. Rickard är den med mest erfarenhet i rollen och har även varit längst i klubben. Carolas nya roll är ett bevis på att vi tror väldigt mycket på henne som en vardande elittränare på allra högsta nivån. Gemensamt för dem alla är att de tillhör en ny generation av tränare med gedigen fotbollsbakgrund samt ett modernt ledarskap och kompetens inom de analysverktyg som är så viktiga i dagens fotboll. Vi är övertygade att de kommer att kunna utveckla akademin och ta den till nästa nivå i linje med klubbens vision. Jag ser framemot att jobba med dem under de kommande åren”, säger Magnus Sköldmark, sportchef ÖSK Fotboll.

Ny huvudansvarig tränare för U17 laget är tidigare KIF Örebro och landslagsmålvakten, Carola Söberg, som skrivit avtal tre år framåt. Carola kommer ursprungligen från Karlstad och har under sin karriär spelat på högsta nivå både i Sverige och utomlands. Hon har även representerat Sverige i landslaget. Tillsammans med George Papachristou och Jesper Gustafsson ska hon nu leda och utveckla U17-laget de kommande åren.

- Jag ser framemot att i rollen som tränare, fortsätta utveckla elitmiljön i akademin i samarbete med alla ledare och spelare. Att göra det i en klubb som ÖSK känns otroligt bra. Med utgångspunkt i att alltid göra sig själv och andra bättre kommer vi dagligen jobba tillsammans med att utvecklas i alla delar, såväl på planen och utanför, säger Carola Söberg, tränare U17

Även Rickard Torstensson, U19, skriver avtal på tre år framöver. ÖSK Fotbolls akademiorganisation ser just nu ut som följande:

U19
Rickard Torstensson - huvudtränare
Bernhard Nilsson
Anton Edselius

U17
Carola Söberg - huvudtränare
George Papachristou
Jesper Gustafsson

U16
Eric Forselius - huvudtränare
Felix Möller

Utöver dessa tränare så pågår diskussion med Björn Cervin och andra tilltänkta tränare för akademiorganisationen 2019.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908